1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κρέας και θερμοκρασίες ψησίματος | aitoloakarnanianews.gr


Οι βαθμοί ψησίματος εξαρτώνται από τον χρόνο και την ένταση της θερμοκρασίας ψησίματος. Βάσει αυτού διακρίνονται οι εξής τρόποι.

Ωμό (rare): Το κρέας ψήνεται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 1 με 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Έτσι δημιουργούμε μια εξωτερική κρούστα ενώ στο εσωτερικό του το τρόφιμο παραμένει ωμό. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κρέατος πρέπει να είναι 35-40οC. O συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος ενδείκνυται για μπριζόλες, φιλέτο βοδινού και κυνήγι.

Ωμό προς μέτριο (medium rare): Στην περίπτωση αυτή ψήνουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό το εσωτερικό του κρέατος αποκτά μια ροζ απόχρωση. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό είναι 50-55οC. Ενδείκνυται για μπριζόλες και αρνί.

Μέτριο προς καλοψημένο (medium well): Αναφέρεται στον μέτριο τρόπο ψησίματος. Το τρόφιμο ψήνεται εξωτερικά παραμένοντας ροζέ στο κέντρο. Στην περίπτωση αυτή η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος είναι 60-65οC. Ο βαθμός αυτός είναι κατάλληλος για αρνί, μπριζόλες και μοσχάρι.

Καλοψημένο (well done): Αποτελεί τον μέγιστο βαθμό που μπορεί να ψηθεί ένα κρέας. Το τρόφιμο πρέπει να παραμένει με τους χυμούς του χωρίς ίχνος αίματος. Η θερμοκρασία στο κέντρο φτάνει τους 70-80οC. Ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος εφαρμόζεται στα κομμάτια χοιρινού.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα