1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

H Πόλυ Αντωνιάδη προτείνει για τον Άγιο Βαλεντίνο ένα κέικ τριπλά απολαυστικό!


Για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στο γλυκό πειρασμό ενός κέικ σοκολάτας, αλλά αναζητούν μία πιο ανάλαφρη εκδοχή, χωρίς λιπαρά, η Πόλυ Αντωνιάδη*, η συγγραφέας του βιβλίου “Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ”  προτείνει στο Infowoman την ιδανική λύση!

Αυτό το κέικ φτιάχνεται χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά και χωρίς γλουτένη και βέβαια είναι κατάλληλο για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Παρά τα τόσα «χωρίς» της συνταγής του, το αποτέλεσμα είναι ένα τριπλά απολαυστικό κέικ με σοκολατένια παντεσπάνια, πινελιές φρούτων και με μια υπέροχη γκανάζ μαύρης σοκολάτας που το αγκαλιάζει και το απογειώνει!

h-%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85-%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf0

DAIRY FREE/GLUTEN FREE CHOCOLATE CAKE

Για το κέικ

375 ml γάλα σόγιας ή αμυγδάλου

125 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

250 γρ ζάχαρη

300 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη

50 γρ κακάο σκόνη

10 γρ baking powder

10 γρ μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

200 γρ μαρμελάδα raspberry ή φράουλα

Λίγα φρέσκα raspberries ή φράουλες

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υγρά υλικά.

Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

Μοιράζουμε σε τρία στρογγυλά ταψάκια 20 εκατοστών που έχουμε ήδη καλύψει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 βαθμών για 25-30’.

Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν.

Για τη γκανάζ μαύρης σοκολάτας

Ζεσταίνουμε 220 ml γάλα σόγιας ή αμυγδάλου.

Προσθέτουμε 200 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι

να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αφήνουμε τη γκανάζ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Συναρμολογούμε το κέικ τοποθετώντας ένα στρώμα γκανάζ σοκολάτας και λίγη μαρμελάδα raspberry ή φρέσκα φρούτα ανάμεσα στις στρώσεις.

Καλύπτουμε με την γκανάζ. Περιχύνουμε αν θέλουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με φρέσκα raspberry ή φράουλες!

Τιp.

1 κουταλάκι γλυκού xanthan gum θα βοηθήσει το κέικ χωρίς γλουτένη να έχει καλύτερη συνοχή (να μην κάνει ψίχουλα) και θα βελτιώσει το ψήσιμο.

*Η Πόλλυ Αντωνιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στη διαφήμιση αλλά η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική την οδήγησε στο Λονδίνο και στην ακαδημία της Peggy Porschen! Αφού ίδρυσε μια επιτυχημένη αλυσίδα cake shops στην Ελλάδα μετέφερε την επιχείρηση στο Λονδίνο, πρώτα στο Covent Garden και μετά στο South Kensington. Μέσα από εμπειρίες, διαδρομές, όνειρα και αναμνήσεις γεννήθηκε η Μόλλυ Ρόουζ…. σαν παραμύθι !


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα