1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με πραλίνα | Συνταγές


Αφράτο, λαχταριστό Κέικ σοκολάτας γεμιστό με πραλίνα… η χαρά της σοκολάτας για όλους εσάς που λατρεύετε τη σοκολάτα. Μια συνταγή για ένα κέικ που η μόνη λέξη που μπορεί κανείς να το περιγράψει είναι “σκέτη κόλαση”. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 κιλό πραλίνα φουντουκιού, Μερέντα, Νουτέλα ή άλλη επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ που έχετε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά το νερό στο μπολ με τη σοκολάτα. 
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη και αναμιγνύετε καλά με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύετε και τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας διαρκώς με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος αναμιγνύετε το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  4. Χτυπάτε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. 
  5. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα σε 3 στρογγυλά, αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  για 45 λ. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρετε.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα το 1 στρογγυλό κομμάτι κέικ και το καλύπτετε από πάνω με πραλίνα Τοποθετείτε από πάνω του το δεύτερο κέικ, το αλείφετε και αυτό με πραλίνα και το καλύπτετε με το τρίτο κέικ. Τέλος, απλώνετε επιπλέον πραλίνα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά του γλυκού.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ σοκολάτας γεμιστό με πραλίνα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα