1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ψάρι ψητό πανεύκολο της στιγμής | Συνταγές


Πεντανόστιμο, ζουμερό ψάρι ψητό στο γκριλ που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του και την πλούσια υπέροχη γεύση του. Μια απλούστατη και εξαιρετικά εύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, που απαιτεί λίγα υλικά για τη παρασκευή του, θα το απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό, και όχι μόνο τραπέζι σας. Η ευελιξία αυτής της συνταγής είναι ότι μπορείτε να ψήσετε το ψάρι που θα διαλέξετε ολόκληρο ή φιλεταρισμένο αλλά κα να χρησιμοποιήσετε όποιο ψάρι είναι στις επιλογές σας διαλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα ψαριών όπως, Λαβράκι, Σφυρίδα, Ροφό, Συναγρίδα, Φαγκρί, Τσιπούρα, Σκαθάρι, Σαργό, Κέφαλο ή και μπακαλιάρο, γλώσσα ή πέρκα. 

Υλικά συνταγής

  • 1 ψάρι ολόκληρο (βλέπε πιο πάνω επιλογές ψαριών) 1.100-1.150 γρ περίπου, κατεψυγμένο ή φρέσκο καθαρισμένο ή 900 γρ. φιλέτο ψαριού 
  • αλάτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½-1 λεμονιού το χυμό (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τη γεύση σας)
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ψάρι το καθαρίζετε καλά από τα λέπια του και τα εντόσθιά του και κατά προτίμηση κόβετε το κεφάλι του. Το χαράσετε σε 2-3 μέρη (βλέπε φωτό πιο κάτω) και το αλατίζετε εξωτερικά και στη κοιλιά του. Το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λακόκολα που έχετε λαδώσει ελαφρώς και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ.
  2. Αν χρησιμοποιήσετε φιλέτο ψαριού ακολουθείτε την ίδια, ως άνω, διαδικασία. Τα αλατίζετε και από τις 2 πλευρές, τα κόβετε προαιρετικά, στη μέση σε μερίδες, και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδωμένη, με τη πέτσα προς τα επάνω. Το αφήνετε στην άκρη για 15 λ.
  3. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το γκριλ στους 200-210 βαθμούς και βάζετε τη σχάρα του φούρνου σας στο μεσαίο “ράφι”. Μετά τα 15 λ βάζετε τα ψάρια στο φούρνο και τα ψήνετε για 10 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά από την επάνω πλευρά. Μετά τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για άλλα 10 λ περίπου.
  4. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του ψαριού σας, αν είναι ολόκληρο ή κομμένο σε λεπτά φιλέτα ψαριού. Ανάλογα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο από τον προαναφερθέντα χρόνο ψησίματος. Το ψάρι σας θα είναι έτοιμο όταν θα τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι.
  5. Μέχρι να ψηθεί το ψάρι σας ρίχνετε σε βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και 1 πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητα όλων των υλικών του λαδολέμονου ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  6. Όταν ψηθούν τα ψάρια σας τα βγάζετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε κατευθείαν, όπως είναι καυτά, μέσα στη πιατέλα με το λαδολέμονο και με ένα κουταλάκι τα περιχύνετε με το λαδολέμονο και στην επιφάνειά τους. Τα σερβίρετε αμέσως και καλή σας όρεξη!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψάρι ψητό πανεύκολο της στιγμής

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα