1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κρεμώδης σούπα μανιταριών | Συνταγές


Μια τέλεια, λαχταριστή σούπα μανιταριών με πλούσια, κρεμώδη υφή και γεύση για να την απολαύσετε όλοι τις κρύες μέρες του χειμώναα και όλοι εσείς οι λάτρες των μανιταριών όλες τις εποχές του χρόνου. Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 750 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1-2 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αυξομιώστε την ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • φρέσκο μαϊντανό και προαιρετικά νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 1 λ ή μέχρι να μυρίσει.
  2. Προσθέτετε το μανιτάρια (σε φέτες) μαζί με τα 2 κ.γ. από το ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λ. Μετά τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, τα ανακατεύετε πολύ καλά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ επιπλέον.
  3. Ρίχνετε και το ζωμό κότας, ανακατεύετε ξανά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου 10-15 λ ή μέχρι να πήξει η σούπα σας.
  4. Στη συνέχεια μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και μόλις μειωθεί ο βρασμός προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε. Αφήνετε για λίγα λεπτά να σιγοβράζει απαλά (να μην βράζει με κοχλασμό) μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια κρεμώση σούπα.
  5. Πασπαλίζετε τη σούπα σας με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, την αποσύρετε από τη φωτιά και την σερβίρετε αμέσως.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρεμώδης σούπα μανιταριών

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα