1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και γιαούρτι σε 15 λ | Συνταγές


Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο, πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση και υπέροχη κρέμα μπανάνας, γαρνιρισμένο με τρούφα σοκολάτας. Ότι πρέπει για μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι αλλά και για τις ώρες της … λιγούρας…

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 450 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • Για τη κρέμα:
  • 3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό [2% λιπαρά]
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 ml κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι [ή ταψάκι με λαδόχαρτο] 23 εκ, σε μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση.
  2. Για τη κρέμα μπανάνας: Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού. 
  3. Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  4. Αδειάζουμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση το μείγμα της κρέμας μπανάνας το ισιώνουμε στην επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Μετά το ξεφορμάρουμε το γαρνίρουμε με τη τρούφα σοκολάτας και το σερβίρουμε.

bcf8afd282169099ffe71540e84b3718

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και γιαούρτι σε 15 λ

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα