1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Η συλλογή της Chanel για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2023-2024 μας μεταφέρει σε έναν κινηματογραφικό ρομαντισμό


Οι τσάντες Chanel ήταν οι πρωταγωνιστές της επίδειξης του οίκου Chanel για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024-2025! Την τελευταία μέρα της Εβδομάδας Μόδας, ο οίκος πραγματοποίησε το παραδοσιακό του ραντεβού μόδας μέσα στους τοίχους του Grand Palais Éphémère, προσφέροντας στους καλεσμένους την ευκαιρία να αποδράσουν ειδυλλιακό τοπίο της Deauville.

«Η Deauville είναι εκεί που ξεκίνησαν όλα για τον οίκο το 1912, αρχικά με τη δημιουργία καπέλων και μετά τα πρώτα ρούχα με το ριζοσπαστικό τους στυλ. Εκεί ξεκίνησαν όλα για την Gabrielle Chanel στη Rue Gontaut Biron. Αυτή η ιστορία είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου», δήλωσε η Creative Director Virginie Viard σε ένα δελτίο τύπου.

Η παράσταση ξεκίνησε με μια ταινία μικρού μήκους εμπνευσμένη από το «Une homme et une femme», στην οποία ο Μπραντ Πιτ και η Πενέλοπε Κρουζ «αναβίωσαν» τους ρόλους της Αν και του Ζαν-Λουί, που παρασύρονται σε ένα θυελλώδες ρομάντζο στη Deauville της Νορμανδίας.

Μόλις ξεκίνησε η επίδειξη πασαρέλας, μια τεράστια καμέλια τοποθετημένη στο κέντρο της σκηνής άλλαζε χρώμα από ροζ σε κόκκινο. «Η καμέλια είναι κάτι περισσότερο από ένα φόντο, είναι ένας αιώνιος κώδικας του οίκου. Eίναι καθησυχαστική και οικεία, μου αρέσει η απαλότητα και η δύναμή της», εκμυστηρεύεται η Virginie Viard, καλλιτεχνική διευθύντρια της Chanel.

Τα καπέλα σε παστέλ χρώματα, όπως εκείνα που φορούσε τακτικά η Anne της Aimée, ήταν συνδυασμένα με αυστηρές μαύρες και γκρι καμπαρντίνες και τις κλασικές τσάντες με πτερύγια σχεδιασμένες με λουράκι και αλυσίδα. Κομψά ταγιέρ σε παστέλ αποχρώσεις έκλεψαν τις εντυπώσεις αφού συνδυαστήκαν με γάντια. Οι ρομαντικές σιλουέτες και οι ναυτικές επιρροές με τη μορφή ναυτικών πουλόβερ μεταφέρουν το κοινό στη γραφική θέα της Deauville.

Το σόου περιλάμβανε σχέδια σε ζέρσεϊ, μετάξι και μερικά σε marine αισθητική εμπνευσμένη από το παραθαλάσσιο θέρετρο, καθώς και καπέλα με φαρδύ γείσο (το masterpiece της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024-2025). Δίπλα στα καπέλα με φαρδύ γείσο, οι πιο εμβληματικές τσάντες του οίκου διατήρησαν το χαρακτηριστικό τους σχήματα που τις καθιέρωσε ως κλασικές.

Η συλλογή περιείχε μια γκαρνταρόμπα προσαρμοσμένη για μια παραθαλάσσια απόδραση, με ανανεωμένα πουλόβερ ψαράδων, κομψά και στολισμένα περίτεχνα, δετά μαλλιά και κοσμήματα που θυμίζουν τη δεκαετία του 1920. Η συλλογή Chanel προσαρμόστηκε τέλεια σε έναν ζεστό χειμώνα στη Νορμανδία. Η πιο όμορφη λεπτομέρεια; Τα πορτοφόλια, σε ποπ χρώματα σε χρωματική παλέτα, εμπνευσμένη από τα ηλιοβασιλέματα στη Deauville.

Διαβάστε επίσης

8 συνήθειες για να παραμένετε ήρεμοι υπό πίεση

Το Quiet luxury «εκτόξευσε» τα cardigans: Η “old money” αισθητική ήρθε για να μείνει


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα