1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΕΠ (3Κ,4Κ,5Κ): Νέες προσλήψεις στο δημόσιο – ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΕΠ (asep.gr) (3Κ,4Κ,5Κ): Νέες προσλήψεις στο δημόσιο – ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022 – Τελευταίες πληροφορίες. 

Θέσεις Εργασίας: Μετά τις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, σειρά πήραν στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr) τρεις προκηρύξεις για 525 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο, οι οποίες θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων, η οποία θα κριθεί βάσει μίας σειράς ακαδημαϊκών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Πιο συγκεκριμένα, όπως και παλαιότερα είχε αναφέρει το proson, το ΑΣΕΠ (www.asep.gr)τρέχει αυτή την περίοδο τρεις προκηρύξεις (3Κ/2022, 4Κ/2022 και 5Κ/2022) που αφορούν συνολικά 525 προσλήψεις στον ευρύτερο τομέα της Παιδείας, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή καθώς και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικά:

Η προκήρυξη 3Κ/2022

Η προκήρυξη 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ, αφορά την πρόσληψη 283 ατόμων, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στο υπουργείο Παιδείας, στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων καθώς και σε 13 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson, οι αιτήσεις για την 3Κ/2022 αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουλίου του 2022.

Η προκήρυξη 4Κ/2022

  • Η προκήρυξη 4Κ/2022 αφορά την πλήρωση 120 θέσεων, μόνιμου προσωπικού, στην ΕΛΣΤΑΤ καθώς και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).
  • Οι αιτήσεις στην προκήρυξη 4Κ/2022, όπως αποκάλυψε πρώτο το proson, αναμένεται να «τρέξουν» το διάστημα από τις 13 έως και τις 28 Ιουλίου.




Η προκήρυξη 5Κ/2022

Στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση βρίσκεται και η προκήρυξη 5Κ/2022 του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 122 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των αιτήσεων θα γίνουν γνωστές μόλις εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του Ιουλίου.

Σχεδόν 500 μόνιμες προσλήψεις στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και στον ευρύτερο τομέα της Παιδείας.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω προσλήψεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων, η οποία θα κριθεί βάσει μίας σειράς ακαδημαϊκών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.

Πώς θα φτιάξετε μητρώο στο ΑΣΕΠ και πώς θα κάνετε αίτηση

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει να κάνετε μητρώο στον ΑΣΕΠ ή να το επικαιροποιήσετε, διαδικασία που είναι σχετικώς χρονοβόρα.

Μετά την δημιουργία του Μητρώου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει αίτηση στην προκήρυξη που θέλει έχοντας αναλύσει τι ζητάει αυτή (προσόντα, δικαιολογητικά κλπ).

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΕΠ (3Κ,4Κ,5Κ): Νέες προσλήψεις στο δημόσιο – ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022 – Οι θέσεις εργασίας.

Το πρόβλημα της κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας που έχουν, ώστε να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις σε τουρισμό και επισιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό, 706 εξ αυτών έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση, στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ).

Συνολικά, οι ανωτέρω επιχειρήσεις ζητούν να καλυφθούν 2.430 κενές θέσεις εργασίας. Με δεδομένο ότι υπολογίζονται σε περίπου 55.000 τα κενά που υπάρχουν στον εν λόγω κλάδους, φαίνεται ότι έως τώρα είναι μάλλον περιορισμένη η συμμετοχή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στον επισιτισμό, ώστε να αξιοποιήσουν την βοήθεια της ΔΥΠΑ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση η πλατφόρμα υπάρχει, είναι ενεργή και αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Η σχετική λίστα με τις τουριστικές επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα: www.oaed.gr/psakhno-ghiathesi-erghasias και περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες. Ξεχωρίζει όμως η αναζήτηση επαγγελματιών που επιθυμούν να εργαστούν κυρίως ως μάγειρες, ενώ υπάρχουν κενά και για σερβιτόρους, καμαριέρες, υπάλληλους υποδοχής, αχθοφόρους, μέχρι και ναυαγοσώστες και υδραυλικούς.

Οι επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε αυτή την πρωτοβουλία, αναρτώντας την ιδιότυπη αγγελία τους στην ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), περιγράφουν ταυτόχρονα και το προφίλ του εργαζόμενου που θα τους ικανοποιούσε. Αυτό σημαίνει ότι αναφέρονται όχι μόνο στην ειδικότητά του, αλλά και στα προσόντα που θα ήθελαν να έχει, ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψη. Αρκετές αναφέρουν τα ωράρια, όπως επίσης και το ενδεχόμενο σίτισης ή ακόμα και στέγασης του εργαζόμενου, ή το αντίθετο εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.





Οι περισσότερες αιτήσεις – αγγελίες αναφέρονται για την Αθήνα, αλλά και για τουριστικές περιοχές όπως είναι η Χαλκιδική, καθώς και για διάσημα νησιά όπως είναι η Κεφαλονιά, η Κως, η Κρήτη και η Ρόδος.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόθεση των συναρμόδιων υπουργείων (Εργασίας, Τουρισμού), ήταν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις μέχρι την 31η Μαΐου. Όμως, παρά το περιορισμένο ενδιαφέρον, μάλλον η διαδικασία παραμένει ανοιχτή έτσι ώστε να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για να προσελκύσει και άλλες επιχειρήσεις που έχουν ανάλογο πρόβλημα με κενές θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνεργοι που ενδιαφέρονται για τις θέσεις οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, πρέπει να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: [email protected], επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους σημείωμα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να πάρετε τις επιδοτήσεις Power Pass, Fuel Pass

Έκτακτη είδηση : Αύριο πρωί ξεκινούν οι πληρωμών ΑΓΡΟΤΩΝ 2022- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, Στρατιωτικών , ΝΑΤ

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα