1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γλυκό ψυγείου με φράουλες χωρίς ζάχαρη (Video) | Συνταγές



Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες χωρίς τη προσθήκη ζάχαρης για να το απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλά και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα γλύκισμα, με 5 μόνο υλικά, με τραγανή μπισκοτένια βάση, αφράτη δροσερή κρέμα με φράουλες, καλυμμένο με φράουλες και ζελέ. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;; Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 1½ πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση και την επικάλυψη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, κρύα
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλας (1+1 χωριστά)
  • 1 κιλό φράουλες (¾ + ¼ της ποσότητας χωριστά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε, στο μούλτι, τα μπισκότα σε μορφή άμμου και τα μεταφέρετε σε μπολ. Λιώνετε το βούτυρο, το προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας στη βάση της φόρμας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να το χρειαστείτε. 
  2. Για τη γέμιση: Πλένετε τις φράουλες και κόβετε τα 3/4 περίπου της ποσότητας σε μικρά κομμάτια και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να κόψετε μεγαλύτερη ποσότητα από τα 3/4 για τη γέμιση και να βάλετε λιγότερες στην επικάλυψη. 
  3. Ετοιμάζετε το 1 φακελάκι ζελέ βάσει των οδηγιών που αναγράφονται στη συσκευασία. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς χωρίς όμως να πήξει. Εν τω μεταξύ χτυπάτε με το μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να έχει την υφή γιαουρτιού.
  4. Ρίχνετε στη σαντιγί τις κομμένες φράουλες ανακατεύετε απαλά με μαρίζ και στη συνέχεια προσθέτετε το χλιαρό ζελέ ανακατεύοντας διαρκώς με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο, αδειάζετε από πάνω το μείγμα γέμισης και με μια σπάτουλα ισιώνετε την επιφάνειά του. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  5. Για την επικάλυψη: Στη συνέχεια, κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες σε λεπτές φετούλες και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Φτιάχνετε το 2ο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να γίνει ελαφρώς παχύρευστος, φροντίζοντας όμως να μην πήξει αλλά να είναι αρκετά ρευστός. 
  6. Στρώνετε τις λεπτές φέτες φράουλας πάνω στο κρύο γλυκό, κυκλικά σε στρώσεις ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις περιχύνετε, ρίχνοντας το κρύο ζελέ, πρώτα πάνω στην ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού ώστε να πέφτει σαν “συντριβάνι” πάνω στις φράουλες για να παραμείνουν στη θέση τους.
  7. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά ο ζελές. Το ξεφορμάρετε προσεκτικά, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με φράουλες χωρίς ζάχαρη (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα