1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και ροδάκινα | Συνταγές


[*]

Νοστιμότατο, ανάλαφρο δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και ροδάκινα. Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλο φρέσκο φρούτο εποχής επιλογής σας και απολαύστε το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο σοκολατένια Πτι Μπερ
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 500 γρ. ροδάκινα φρέσκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 βανιλίνη
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους και στρώνετε στη βάση του μια σειρά πτι μπερ τα οποία έχετε βουτήξει στο γάλα. Αν απαιτηθεί σπάτε κάποια μπισκότα για να καλύψετε εντελώς τον πυθμένα ώστε να μη μείνουν κενά ενδιάμεσα. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε ομοιόμορφα τα κυβάκια ροδάκινου.
  2. Λιώνετε πολύ καλά τη κουβερτούρα στα μικροκύματα [*] ή σε μπεν μαρί και αφού την αποσύρετε την ανακατεύετε για να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Μετά προσθέτετε τη βανιλίνη και το γιαούρτι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι. Μετά προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας γιαουρτιού και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν πλήρως. 
  4. Στρώνετε τη μισή κρέμα πάνω από τα ροδάκινα. Από πάνω τοποθετείτε άλλη μια στρώση πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα και τέλος πάνω από τα μπισκότα στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Ισιώνετε την επιφάνεια της κρέμας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 
  5. Πριν το σερβίρετε το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, το πασπαλίζετε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και καλή σας απόλαυση!

[*] Όταν λιώνουμε σοκολάτα στα μικροκύματα, ρυθμίζουμε τον φούρνο στα 600 W ή χαμηλότερα και βάζουμε τη σοκολάτα για διάστημα 30 δευτερολέπτων. Έπειτα ανοίγουμε, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί για να λιώσουν όλα τα κομμάτια της σοκολάτας, αλλά δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ενδιαμέσως. Αυτό το κάνουμε για να μη μας καεί.

Tip: Γίνεται με ό,τι φρούτα θέλουμε. Ιδανικά, με ροδάκινα, κεράσια ή ανανά, φρέσκα ή κομπόστα. Μπορεί επίσης να γίνει με φρέσκες φράουλες.

Μια συνταγή του Δ. Μιχαηλίδη από Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και ροδάκινα

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα