1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

7 τρόποι για να αξιοποιήσεις το καλύτερο καρύκευμα!


Η μουστάρδα είναι μια σκούρα κίτρινη αλοιφή που χρησιμοποιείται ως δριμύ, καυτερό καρύκευμα. Παρασκευάζεται από καλά αλεσμένους, συχνά απολιπασμένους σπόρους σιναπιού, αναμειγμένους σε αιώρημα νερού, ξυδιού, αλατιού, λαδιού και μερικών άλλων μπαχαρικών, όπως πιπέρι, γαρύφαλλο, κορίανδρο, κουρκούμα, πιπερόριζα, πάπρικα κ.α..

Ποιοι τύποι μουστάρδας υπάρχουν;

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b4%ce%b1-7-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%820

Υπάρχουν διαφορετικά είδη μουστάρδας, με διαφορές στη γεύση, αλλά παρεμφερή σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Οι πολύ καυτερές μουστάρδες (extra strong) φτιάχνονται κυρίως από μαύρους αποφλοιωμένους σπόρους σιναπιού, ενώ οι μετρίως καυτερές (medium hot) ή απλά καυτερές (hot) παρασκευάζονται από σπόρους που διατηρούν τον φλοιό τους, χρησιμοποιώντας διάφορες αναλογίες μαύρου και άσπρου σιναπιού. Όλες οι μουστάρδες έχουν τις γοητείες τους: Η κατακίτρινη αμερικανική, η γερμανική, η κινέζικη, η dijon, η κρεολέζικη και τόσες τόσες άλλες.

Θα μπορούσατε να μετρήσετε τον «σεβασμό» ενός έθνους για τη μουστάρδα αν παρατηρούσατε ποιες ποικιλίες είναι διαθέσιμες στα τραπέζια των εστιατορίων. Όχι βέβαια στην Ελλάδα, εδώ δεν τη σερβίρουμε εκ των προτέρων, τη χρησιμοποιούμε κυρίως στο μαγείρεμα και στις σως. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άπειρες συνταγές για να δημιουργήσετε σως μουστάρδας.

Αν τη συνδυάσετε με άλλα συστατικά μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε διάφορες σως και να συνοδεύσετε τα φαγητά σας!

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b4%ce%b1-7-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%822

  • Βασική σως που ταιριάζει άψογα με τα περισσότερα ψητά κρέατα.

Ανακατέψτε καθαρόαιμη αγγλική μουστάρδα, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, λευκό κρασί, καστανή ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.

  • Απαλή σως για πατάτες

Αναμείξτε απλώς λάδι, λεμόνι, μουστάρδα dijon και ξύδι μηλίτη.

  • Σως για σνίτσελ

Αναμείξτε γιαούρτι, μουστάρδα της αρεσκείας σας, λάδι και ελάχιστο ξύδι!

  • Ιδανική για παϊδάκια!

Αναμείξετε μουστάρδα της αρεσκείας σας, γιαούρτι, μαγιονέζα και μέλι.

  • Μουστάρδα ιδανική για…κουνουπίδι!

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες, 3 φιλέτα γαύρου, ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλείψτε τα μπουκέτακια κουνουπιδιού και ψήστε τα σε προθαρμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου!

  • Σως για γαρίδες

Αναμείξτε 50 γρ. Μουστάρδα, 50γρ μέλι, μισό λεμόνι (χυμό), 1 μέτρια-καυτή κόκκινη τσίλι, αποξηραμένη και ψιλοκομμένη, 1 κρόκος αυγού, 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού, ½ κουταλιά της σούπας σουσάμι, ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι παπαρούνας και θα ξετρελαθείτε με το πόσο ταιριάζει με τις γαρίδες!

  • Σως για κοτόπουλο

Αφήστε όλη τη νύχτα στο ψυγείο μαρινάδα με μουστάρδα, θυμάρι, σκόρδο, κρεμμύδια και ξύδι μηλίτη. Λειτουργεί εξίσου καλά και για σως για κουνέλι.

Τip: Ακόμη και η καλύτερη μουστάρδα χάνει την αψάδα της μετά από λίγο με την πάροδο του χρόνου. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να τη αγοράζετε σε βάζα κανονικού μεγέθους και σε τακτική βάση.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα