1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γλυκό πραλίνας ψυγείου με 2 υλικά έτοιμο σε 5 λ | Συνταγές


Λαχταριστό γλυκό ψυγείου πραλίνας με 2 μόνο υλικά έτοιμο σε 5 λ για ψύξη και σε 7 λ να το σερβίρετε. Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό γλύκισμα που θα εντυπωσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν! Σκέφτεστε κάτι γευστικότερο ή πιο απλό και γρήγορο στην παρασκευή τους γλύκισμα που θα μπορείτε να το σερβίρετε μέσα σε 7 λεπτά; Αν όχι φτιάξτε αυτό το γλύκισμα και απλά… απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Νουτέλα, Μερέντα ή άλλη επιλογής σας)
  • 2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με 12 ή 24 θήκες για μαφινς (ανάλογα με το μέγεθος που προτιμάτε να έχει το γλυκό σας) και τοποθετείτε σε κάθε θήκη τις ειδικές χάρτινες βάσεις για καπκέικς/μαφινς. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης, σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τελείως οι σταγόνες σοκολάτας και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. (Εναλλακτικά κάνετε την ίδια διαδικασία σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων).  
  3. Μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα στις στρωμένες χάρτινες βάσεις στη φόρμα και τα μεταφέρετε στην κατάψυξη για 2-3 λ να σφίξει ελαφρώς. Το βγάζετε από την κατάψυξη και το σερβίρετε!

Tip: Αν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση του γλυκού σας μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξηρούς καρπούς, όπως ψιλοκοκομμένα καρύδια ή φουντούκια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.

Σημείωση: Aν πρόκειται να σερβίρετε το γλυκό σας την επομένη από την ημέρα παρασκευής του να το τοποθετήσετε απευθείας στο ψυγείο και καθόλου στην κατάψυξη. 

Αποθήκευση: Όσα γλυκάκια σας έχουν απομείνει στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές σκεύος μέχρι και 2 εβδομάδες. Στο σκεύος που θα τα τοποθετήσετε φροντίστε να χωρίσετε τις στρώσεις των γλυκών με λαδόκολα ή αλουμινόχαρτο για να μην κολλήσουν. Αν θέλετε να τα διατηρήσετε για περισσότερο χρόνο καταψύξτε τα (τοποθετημένα τα σε κατάλληλο σκεύος για κατάψυξη) για 6 μήνες. Αφήστε τα ένα βράδυ να ξεπαγώσει πριν τα απολαύσετε.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό πραλίνας ψυγείου με 2 υλικά έτοιμο σε 5 λ

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα