1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα καραμέλα με 5 υλικά σε 5 λεπτά (Video) | Συνταγές


Μια υπέροχη, πεντανόστιμη και πανεύκολη τούρτα καραμέλα με 5 μόνο υλικά, έτοιμη σε 5 λεπτά. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να κεράσετε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε γιορτές και γενέθλια αλλά και σε όλες τις περιστάσεις. Μια συνταγή για να απολαύσετε μια λαχταριστή τούρτα καραμέλα της τελευταίας στιγμής και που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 2 φέτες παντεσπάνι “Βάσεις τούρτας με κακάο” 
  • χυμός πορτοκάλι
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche) σε θερμοκρασία δωματίου+ λίγο επιπλέον για διακόσμηση
  • λευκή τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να κάνει πτυχές και να “στέκεται”. Στη συνέχεια προσθέτετε το καραμελωμένο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Με ένα τσέρκι 20 εκ. κόβετε τα παντεσπάνια, δείτε στο βίντεο, ώστε να χωρέσουν ακριβώς στο τσέρκι. Τοποθετείτε το τσέρκι σε στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος, στη βάση του τοποθετείτε το ένα παντεσπάνι και με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφετε με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να υγρανθεί ελαφρώς.
  3. Ρίχνετε πάνω στο παντεσπάνι λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα σαντιγί-ζαχαρούχο και το απλώνετε καλά με μια μαρίζ. Από πάνω στρώνετε το 2ο παντεσπάνι το οποίο αλείφετε πάλι με το χυμό πορτοκαλιού και το σκεπάζετε με μείγμα σαντιγί-ζαχαρούχο, φροντίζοντας να αφήσετε μείγμα σαντιγί για να καλύψετε περιμετρικά τα τοιχώματα της τούρτας.
  4. Ισιώνετε καλά την επιφάνεια της τούρτας με τη μαρίζ (δείτε το βίντεο) και μετά αφαιρείτε πολύ προσεκτικά το τσέρκι. Με τη βοήθεια της μαρίζ απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα γύρω γύρω περιμετρικά στα τοιχώματα της τούρτας και αμέσως καλύπτετε με τη τρούφα λευκής σοκολάτας.
  5. Ρίχνετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής το επιπλέον ζαχαρούχο γάλα και διακοσμείτε την επιφάνεια της τούρτας με σχέδιο επιλογής σας. Την σερβίρετε αμέσως ή τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα καραμέλα με 5 υλικά σε 5 λεπτά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα