1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αλμυρό κέικ με τυριά και κολοκυθάκια


Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε ένα πρωτότυπο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που μπορεί να σταθεί είτε ως ορεκτικό σε κάποιο επίσημο γεύμα στο σπίτι, είτε για κολατσιό στο γραφείο.

Υλικά

900 γρ. κολοκύθια

9 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

170 γρ. αλεύρι

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

3 μεγάλα αβγά

1 φλ. γάλα

2 κ.σ. γαλέτα

455 γρ. τριμμένη φέτα

280 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ζεστό τηγάνι, με 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, τα αβγά, το γάλα και το υπόλοιπο λάδι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τυριά, τον μαϊντανό και επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειαστεί. Σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν κόψουμε και σερβίρουμε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα