1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γιαουρτογλυκό με μπισκότα και καραμέλα (Video) | Συνταγές



Υπέροχο γιαουρτογλυκό με μπισκότα περιχυμένο με  καραμελωμένο ζαχαρούχο για να απολαύσετε  εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας το τέλειο επιδόρπιο αλλά και το απόλυτο γλύκισμα σε όλες τις περιπτώσεις. Μια συνταγή για ένα εντυπωσιακό γλύκισμα που θα το παρασκευάσετε αλλά και θα καταναλώσετε σε χρόνο ρεκόρ. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ αλεσμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. έτοιμο “Γάλα Καραμελωμένο Ζαχαρούχο” (σε συσκευασία 395 γρ.)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε τα μπισκότα σε μπλέντερ ή σε μούλτι και τα θρυματίζετε σε ψίχουλα. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. στρωμένη με χαρτί ψησίματος, τα απλώνετε ομοιόμορφα και τα “πατάτε” προς τα κάτω με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνετε το μείγμα σε καλά προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για 15 λ.
  3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το μείγμα γιαουρτιού. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μετά προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Το αδειάζετε στη φόρμα, πάνω στη ψημένη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για περίπου 50-60 λ. Το αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψετε σε κομμάτια. Μετά το κόβετε προσεκτικά σε 8 κομμάτια (δείτε στο βίντεο το τρόπο) περιχύνετε με ζαχαρούχο γάλα το κάθε κομμάτι που σερβίρετε και καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γιαουρτογλυκό με μπισκότα και καραμέλα (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα