1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Βρήκαμε εύκολη συνταγή για τιραμισού να το… φας στο ποτήρι!


Εντάξει και σε ποια δεν αρέσει το τιραμισού; Από τα αγαπημένα γλυκά που αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό και με τον καφέ. Συμφωνείτε;

Ωστόσο, ακούγοντας, ίσως να έχετε στο μυαλό σας πως δεν είναι και τόσο εύκολο στην εκτέλεσή του. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει και εμείς σας βρήκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού.

Γιατί να περιμένετε το σαββατοκύριακο να το φτιάξετε που θα έχετε χρόνο; Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να το φτιάξετε και μέσα στην εβδομάδα και πολύ γρήγορα κι εύκολα.

Υλικά

3 κ. γλ. στιγμιαίος καφές σε κόκκους

3 κ. σ. λικέρ καφέ

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

85 γρ. συμπυκνωμένο γάλα

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

4- 6 μπισκότα σαβαγιάρ

1 κ. σ. κακάο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τους κόκκους του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέστε το λικέρ καφέ και 75 ml κρύο νερό. Αδειάστε σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

Φτιάξτε τη στρώση κρέμας χτυπώντας το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας με μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστο και λείο.

Κατόπιν, σπάστε τα παντεσπάνια σε δύο ή τρία κομμάτια και τα μουλιάζετε στο μίγμα του καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.

Τοποθετήστε μερικά κομμάτια στον πάτο δύο ποτηριών κρασιού ή παγωτού και από πάνω ρίξτε την κρέμα. Κοσκινίστε το κακάο και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μήλου – Η τέλεια φθινοπωρινή συνταγή

Αφράτα μπισκότα σοκολάτας με γέμιση καραμέλας

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λαχανικά – Η τέλεια μαμαδίστικη συνταγή


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα