1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινό με σάλτσα μανιταριών καρότου και κρεμώδη πουρέ (Video) | Συνταγές


Πεντανόστιμο, μαλακό σαν λουκούμι σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πλούσια αρωματική σάλτσα μανιταριών και καρότου με λαχανικά και μυρωδικά σερβιρισμένο με έναν βουτυράτο κρεμώδη πουρέ πατάτας! Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση που θα λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά. Μια παραδοσιακή, δημοφιλής Ουκρανική συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε για να γευτείτε την αυθεντική γεύση ενός χορταστικού, νόστιμου και εύκολου πιάτου μαζί με φίλους και την οικογένειά σας οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το χοιρινό
  • 1.500-1.700 γρ. χοιρινός ώμος, κομμένος σε κύβους των 2,5 εκ. 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 10-12 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. καπνιστή ή κανονική πάπρικα
  • ½ κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1,5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 φλ. νερό
  • ¼ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, αναμεμιγμένη με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού (το αναμειγνύετε 30 λ πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα για να πήξει)

  • 3-4 γεμάτες κ.σ. πελτέ ντομάτας ή 1/3 φλ. τσαγιού κέτσαπ (στη συνταγή η σεφ βάζει κέτσαπ)

  • ¼ φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ¼ φλ. τσαγιού φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Για τον πουρέ πατάτας
  • 2.300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 230 γρ. βούτυρο φρέσκο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1/4-1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το χοιρινό: Αν δεν έχετε ζητήσει στον κρεοπώλη σας να κόψει το κρέας σας, το κόβετε εσείς σε κύβους 2,5 εκ. Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μετά προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και το χοιρινό, το αλατίζετε και το σοτάρετε για 7-8 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Το σοτάρισμα το κάνετε σε 2 ή 3 παρτίδες και όχι όλο μαζί το χοιρινό γιατί έτσι θα βράσει και δεν θα σοταριστεί. Μεταφέρετε το κρέας σε μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια, στο ίδιο καυτό τηγάνι, ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 5-6 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα καρότα και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λ επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Μετά ρίχνετε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την πάπρικα, ελάχιστο αλάτι και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύετε για 1 λ επιπλέον. Πασπαλίζετε το αλεύρι πάνω στο μείγμα μανιταριών ανακατεύετε και αδειάζετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στη κατσαρόλα με το χοιρινό.
  4. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό, τον πελτέ, τη κρέμα γάλακτος με το λεμόνι και 1 με 1½ κ.γ. αλάτι και τα χτυπάτε για 1 λ με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα και ανακατεύετε να ενωθεί με το χοιρινό. 
  5. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της, αφήνοντάς το ελαφρώς μισάνοιχτο για να εξατμιστούν τα υγρά και βράζετε το χοιρινό σας σε δυνατή φωτιά στην αρχή, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το  για 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό.
  6. Χύτρα ταχύτητας: Εαν χρησιμοποιήσετε χύτρα ταχύτητας, ετοιμάστε τη συνταγή όπως προαναφέρεται, εκτός από νερό που θα το μειώσετε από 6 σε 3 φλιτζάνια. Το μαγειρεύετε για 25-30 λ 
  7. Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο και έχει “δέσει η σάλτσα” το αποσύρετε από τη φωτιά, το πασπαλίζετε με 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο. Κρατάτε τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα. Αν η σάλτσα σας δεν είναι τόσο πηχτή όσο επιθυμείτε την πήζετε ρίχνοντας 1 ή 2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ, διαλυμμένο σε 1/2 ποτηράκι του κρασιού κρύο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγα λεπτά.
  8. Για τον πουρέ: Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Προσπαθήστε να κόψετε τους κύβους παρόμοιου μεγέθους για να βράσουν στον ίδιο χρόνο. Τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό που να τις σκεπάζει καλά και προσθέτετε το αλάτι. Τις βάζετε, σε δυνατή φωτιά και από την ώρα που θα κοχλάσει το νερό τις βράζετε για περίπου 15-20 λ, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.  
  9. Όταν βράσουν καλά τις στραγγίζετε, τις μεταφέρετε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και το βούτυρο σε κύβους και χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για πουρέ τις πολτοποιείτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Αρχίζετε να προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συγχρόνως, μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υφή του πουρέ. Δοκιμάζετε τη γεύση προσθέτετε αλάτι αν απαιτείται και ανακατεύετε.
  10. Σερβίρετε τον πουρέ με το χοιρινό, από πάνω πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό με σάλτσα μανιταριών καρότου και κρεμώδη πουρέ (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα