1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΕΣΠΑ προγράμματα της περιφέρειας για επιχειρήσεις : ΟΔΗΓΟΣ

ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΕΣΠΑ προγράμματα της περιφέρειας για επιχειρήσεις : ΟΔΗΓΟΣ – Έρχονται 521 προσλήψεις.

Ειδήσεις: Το ΑΣΕΠ (www.asep.gr) με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι ξεκινά τη διαδικασία των επιλαχόντων της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 2Κ/2019 .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστή η πλήρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 8 του ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α/21-11-2013), όπως ισχύει, λόγω και των αυξημένων αναγκών σε προσωπικό στα Νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του COVID-19, πεντακοσίων είκοσι μίας (521) θέσεων κλάδου ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, χωρίς νέα προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης, από επιλαχόντες της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 2Κ/2019 (ΦΕΚ 7/28.3.2019, 8/2019 & 15/2019, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), κατά το άρθρο 18 του ν.2190/1994, με τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονται στην ανωτέρω προκήρυξη.

Η επιλογή των διοριστέων στις νέες θέσεις θα πραγματοποιηθεί ύστερα από τον έλεγχο των προσόντων, κριτηρίων και ιδιοτήτων των επιλαχόντων της εν λόγω προκήρυξης (2Κ/2019) και με τη σειρά που έχουν αυτοί στους πίνακες κατάταξης του κλάδου ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. Προσόντα ή κριτήρια που αποκτήθηκαν μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής (03/05/2019) στην ανωτέρω προκήρυξη δεν εξετάζονται.

Μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας θα καταρτιστούν οι νέοι προσωρινοί πίνακες απορριπτέων, κατάταξης και διοριστέων υποψηφίων από τους πίνακες επιλαχόντων της προκήρυξης.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα εκδοθεί νεότερο Δελτίο Τύπου από το ΑΣΕΠ.

ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΕΣΠΑ προγράμματα της περιφέρειας για επιχειρήσεις : ΟΔΗΓΟΣ -Σε εγρήγορση η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέλει να κρατήσει την πρωτιά στην απορρόφηση των κονδυλιών ΕΣΠΑ στην οποία βρέθηκε το 2018 και φαίνεται πως θα τα καταφέρει.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Φ. Σπανό η Περιφέρεια έχει πετύχει και φέτος εξαιρετικά υψηλή απορρόφηση στο σύνολο των αξόνων του ΕΣΠΑ, Ήδη πριν από την πανδημία είχε διοχετεύσει το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων ενίσχυσης επιχειρήσεων σε αναπτυξιακές δράσεις. Μάλιστα θα μπορούσαν να διατεθούν κι άλλα κονδύλια αλλά το μικρό σε μέγεθος συνολικό ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεν επέτρεψε την ακόμη υψηλότερη χρηματοδότηση του προγράμματος κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Όπως σημειώνει το evoikostipos.gr, την πρώτη θέση ανάμεσα στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας σε απορρόφηση Κοινοτικών πόρων κατέκτησε το 2018 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 στις 31 Δεκεμβρίου 2018, έφτασε στο 36,6 %.Χρηματοδοτήθηκαν έργα όπως το Νοσοκομείο Χαλκίδας, το Φυσικό Αέριο, σχολεία, υδρεύσεις, πολιτιστικές, αρχαιολογικές και θρησκευτικές υποδομές, αντιπλημμυρικά, αποχετεύσεις και βιολογικοί καθαρισμοί κ.λπ.Ακόμη σημαντικές δράσεις εξοπλισμών σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και προμήθειας νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δράσεις στην οδική ασφάλεια (νέα οχήματα και εξοπλισμός ΕΛΑΣ), και στην προστασία από τις πυρκαγιές (νέα οχήματα πυροσβεστικής).

Επίσης έχουν εγκριθεί και λειτουργούν πολυάριθμες κοινωνικές δράσεις όπως Κέντρα Κοινότητας και στους 25 Δήμους, κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, δομές προστασίας κακοποιημένων γυναικών, ημερήσια φροντίδα ΑΜΕΑ και φυσικά φιλοξενία παιδιών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς.

Τέλος έχει χρηματοδοτηθεί και η μεγάλη παρέμβαση του Ασωπού, καθώς και εντάξεις των σχεδίων αστικής ανάπτυξης των μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας.
Το θέμα έχει έρθει στην επικαιρότητα μετά από επικριτικό δημοσίευμα της παράταξης “Πατρίδα μας η Στερεά” με επικεφαλής την Κατερίνα Μπατζελή, σχετικά με τα προγράμματα επιχειρηματικότητας.

Κύκλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απάντησαν μεταξύ άλλων ότι:

1. Το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ύψους 25.000.000 ευρώ δημόσιας δαπάνης, δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα “Ενίσχυση Μεσαίων Επιχειρήσεων στη Στερεά Ελλάδα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους.” Έχουν διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικούς δικαιούχους και κυρίως διαφορετικούς στόχους.

2. Τα 9 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας δαπάνης για τις μεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό 50 ως 200 άτομα δεν είναι κεφαλαιακή ενίσχυση, αλλά επιδότηση ύψους 35% για επιχειρηματικά σχέδια ανάπτυξης, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από ιδιωτική χρηματοδότηση. Έτσι, το συνολικό τους ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 25.884.242

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας – Όλα τα μέτρα στήριξης που επεκτείνονται και τον Δεκέμβριο

Κοινωνικό μέρισμα αίτηση : Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr – ΜΕΡΙΣΜΑ 2020, 400 ευρώ ΟΑΕΔ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4, Επίδομα θέρμανσης πετρελαίου 2020-2021 : Τα τελευταία ΝΕΑ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα