1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τι φοβάται ο άνθρωπος που δε θέλει σχέση;

(*) Επειδή τα τον/την και του/της από ένα σημείο και μετά ακούγονται σαν καμπανάκια, και τα @ μας φαίνονται οπτική φασαρία, όλες οι αντωνυμίες παρακάτω είναι σε τυχαία γένη. Ισχύουν, όμως, για όλα τα φύλα. Προσάρμοσε ανάλογα με την περίπτωσή σου.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν οι άνθρωποι δε φοβούνται τίποτα, ρισκάρουν και κάνουν το επόμενο βήμα χωρίς δισταγμούς. Σε αυτό το σύμπαν, οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί· θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην πληγωθούν.

Κάποιοι φοβούνται λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους. Και συνήθως αυτά που τους τρομάζουν είναι ορισμένοι προφανείς λόγοι.

Φοβάται ότι θα χάσει την ελευθερία του

Όσο πιο βαθιά μπαίνει ένας άνθρωπος σε μία σχέση, τόσο περισσότερο νιώθει ότι θα χάσει την ελευθερία του. Η δέσμευση, μοιραία, θα περιορίσει τον χρόνο που θα περνάει με τους φίλους του, τον χρόνο που διαθέτει για τον εαυτό του και θα οφείλει να ενημερώνει τον σύντροφό του σχετικά με το πού βρίσκεται. Μερικοί άνθρωποι βάζουν ψηλά την ανεξαρτησία τους, τι να κάνουμε;

Φοβάται την αλλαγή

Υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν τη ρουτίνα τους. Έχουν πρόγραμμα και θέλουν να μένουν πιστοί σε αυτό. Γι’ αυτό αντιστέκονται.  Είναι άνθρωποι της συνήθειας και έτσι έχουν μάθει να ζουν. Είναι τρομακτικό γι’ αυτούς να ακολουθήσουν ένα νέο μονοπάτι.

Από την άλλη, αυτοί οι άνθρωποι είναι και οι πιο πιστοί. Παρ’ όλα αυτά, αργότερα θα αρχίσουν να φοβούνται ότι κάτι θα συμβεί, η σχέση θα λήξει και θα πρέπει να ξαναπροσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητά τους. Φαύλος κύκλος.

Φοβάται την απιστία

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που φοβούνται την απιστία. Η πρώτη είναι η προφανής: είχαν μία κακή εμπειρία στο παρελθόν και τώρα φοβούνται. Η δεύτερη είναι λιγάκι πιο tricky. Είναι αρκετά πιθανό ο άνθρωπος που φοβάται την απιστία, να είναι ο ίδιος άπιστος και να κρίνει από τον εαυτό του. Σου λέει «έτσι κάνουν όλοι».

Φοβάται την παρακμή

Ίσως έχεις ακούσει κάποιους να αναρωτιούνται ποιο είναι το νόημα να κάνεις σχέση αφού όλες τελικώς φθίνουν. Στην αρχή όλα κυλούν τέλεια, κανέναν δεν απασχολούν τα ελαττώματα του άλλου. Στην πορεία αυτό αλλάζει, υπάρχει γκρίνια και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να δουλέψει η σχέση.

Φοβάται ότι θα κάνει λάθος επιλογή

Πολλοί φοβούνται ότι θα κάνουν τη λάθος επιλογή κι άλλοι φοβούνται ότι την έχουν κάνει ήδη. Είναι μεγάλο το βάρος των επιλογών μας σε θέματα που ίσως και να καθορίσουν την υπόλοιπη ζωή μας. Το ιδανικό είναι, ειδικά μετά από κάποια ηλικία, να σκεφτείς διεξοδικά αν ταιριάζεις πραγματικά με τον άνθρωπο που πρόκειται να δεσμευτείς. Έχουν τα δίκια τους.

Φοβάται την απόρριψη

Η αλήθεια είναι ότι ο πιο συνηθισμένος λόγος που ένας άνθρωπος φοβάται να κάνει το επόμενο βήμα είναι η απόρριψη. Φοβάται την αλλαγή; Φοβάται την απιστία; Φοβάται την παρακμή; Αν πας λίγο βαθύτερα, το πιο πιθανό είναι να ανακαλύψεις ότι αυτός ο άνθρωπος φοβάται ότι θα τον απορρίψουν. Φοβάται πως μία μέρα ο σύντροφός τους θα αποφασίσει ότι τελικά αυτή η σχέση δεν του κάνει.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα