1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Σημάδια ότι δεν πρέπει να συγκατοικήσετε (ακόμη)

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που σου επιτρέπεται να μετακομίσεις αφού ο καιρός είναι καλύτερος και σου το κάνει πιο εύκολο. Αποφάσισες όμως να συγκατοικήσεις με το έτερον ήμισυ ή να του/ης προτείνεις να συγκατοικήσετε. Είναι η σωστή απόφαση;

Δε θυμάται αυτά που του/ης λες

Ίσως αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός συγκατοίκου. Πρέπει να είναι σχετικά επιμελής και άξιος εμπιστοσύνης –αν του ζητήσεις να φροντίσει για κάτι στο σπίτι όπου μένετε, πρέπει να το θυμάται. Για χάρη της ψυχικής σου ισορροπίας, καλό είναι να έχει την ευχέρεια να θυμάται αυτά που πρέπει να κάνει χωρίς να του υπενθυμίζεις εσύ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν ο σύντροφός σου είναι από αυτούς που ξεχνούν επιλεκτικά αυτά που του ζήτησες να κάνει -ειδικά αν αυτά που ζήτησες χρειάζονται παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα να διεκπεραιωθούν, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ή αν ξεχνά κάθε τι που έχετε συζητήσει και αφορά αυτά που σε ενοχλούν στην καθημερινότητά σας.

Αυτό το χαρακτηριστικό, μπορεί σε μία συμβατική σχέση κατά την οποία το ζευγάρι βρίσκεται μόνο τα σ/κ, να είναι δευτερούσης σημασίας, ωστόσο στην συγκατοίκηση είναι αδιαπραγμάτευτο πρόβλημα.

Δεν του/ης αρέσουν οι φίλοι σου

Δεν είναι υποχρεωμένος να γίνει καρδιακός φίλος της παρέας σου. Δυστυχώς όμως αν σου λέει κατάμουτρα και ψυχρά πως δεν του αρέσουν οι φίλοι σου, γίνεται αγενής ή δυσάρεστος όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο ή σε αποτρέπει από το να βγεις μαζί τους, όλα αυτά είναι ανησυχητικά σημάδια.

Δεν είναι κακό να έχει άποψη, κακό είναι να πιστεύει πως η δική του γνώμη του δίνει το δικαίωμα να μπαίνει εμπόδιο στη δική σου ζωή. Και όσο συνεχίζει να έχει αυτή τη στάση, τόσο χειρότερο είναι καθώς δείχνει σημάδια χειριστικού ανθρώπου στην προσπάθειά του να δει πόσο θα απομακρυνθείς από τους φίλους σου για χάρη του. Άσε που στις μαζώξεις θα περνάς απαίσια.

Δε μπορείς να «ξαλαφρώσεις» μπροστά του/ης (ή στο διπλανό δωμάτιο)

Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις στην καθημερινότητά σου, ούτε θα σε κρίνουμε γι’ αυτό. Ωστόσο, αν σε ένα υποθετικό σενάριο –το οποίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα- στο δρόμο για το χωριό σου, ήθελες να ξαλαφρώσεις ακραία πολύ, αλλά από μόνη της η σκέψη ότι θα ουρήσεις/κάνεις την άλλη ανάγκη μπροστά ή κοντά στον σύντροφό σου σε τρομοκρατεί, δεν είναι καλό σημάδι.

Ο πιο συχνός λόγος που τρομάζουμε στην ιδέα ο σύντροφός μας να ακούσει τον αργόσυρτο ήχο του υγρού (ή το πλουτς) που πέφτει στην πορσελάνη είναι ο φόβος ότι αυτό θα επηρεάσει τη σχέση μας σε σημείο που δεν υπάρχει γυρισμός. Επομένως, αν ο σύντροφός σου είναι της ιδιοσυγκρασίας «Πρέπει να κρατάμε το μυστήριο ζωντανό» και σε κάνει να νιώθεις άβολα όποτε κάνεις κάτι ανθρώπινο, μάλλον αυτή η συγκατοίκηση δεν θα έχει καλή κατάληξη.

Αρνείται να μιλήσει για χρήματα

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναφέρεται σε κάθε συζήτηση συγκατοίκησης. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα θέμα το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίζεται από νωρίς. Και αν ο σύντροφός σου αρνείται να συζητήσει και να θέσετε μαζί τις προσδοκίες που έχετε ο ένας από τον άλλον, μάλλον θέλει να συζήσει ανέξοδα. Και καλό είναι να υπάρχει ισορροπία στα έξοδα. Ούτε να πληρώνει ο ένας περισσότερα, ούτε ο άλλος λιγότερα. Αν τα πληρώνει όλα ο ένας από τους δύο, του άλλου δεν θα μετράει ο λόγος του στο σπίτι σε περίπτωση χωρισμού, οπότε είναι κι αυτός που θα πρέπει να ύγει. Αν κάποιος από τους δύο θελήσει να χωρίσει και ο άλλος δεν πληρώνει, μπορεί ο γενναιόδωρος να «φορτωθεί» τον πρώην σύντροφό του καθώς είναι πολύ πιθανό να μη θέλει να επιστρέψει στους γονείς του ή να μην έχει λεφτά να μείνει αλλού.

Και οι δύο περιπτώσεις είναι απεχθείς, οπότε αν ο σύντροφός σου αρνείται να κάνει αυτή την κουβέντα, θεώρησε το κακό σημάδι.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα