1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μελιτζάνες με παρμεζάνα και μοτσαρέλα στο φούρνο | Συνταγές


μελιτζάνα-παρμεζάνα-μέθοδος-1

2. Σοτάρετε το σκόρδο, προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, σιγοβράζετε, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και λίγη ζάχαρη.

μελιτζάνα-παρμεζάνα-μέθοδος-2 μελιτζάνα-παρμεζάνα-μέθοδος-3

3. Σε μπολ αναμιγνύετε τη τριμμένη φρυγανιά, το 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, σε βαθύ πιάτο ρίχνετε το αλεύρι και σε άλλο χτυπάτε τα αυγά. Καλύπτετε τις φέτες μελιτζάνες πρώτα με αλεύρι, μετά με το αυγό και τέλος με το μείγμα παρμεζάνας φρυγανιάς.  

μελιτζάνα-παρμεζάνα-5 μελιτζάνα-παρμεζάνα-6

4. Τοποθετείτε τις έτοιμες μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί και τις πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο. 

μελιτζάνα-παρμεζάνα-7 μελιτζάνα-παρμεζάνα-8

5. Τις ψήνετε για 18 έως 20 λεπτά στους 220 βαθμούς, γυρίζοντας τις φέτες στα 9-10 λ και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Αφαιρέστε τες από το φούρνο και αφήστε τες να μισοκρυώσουν. 

μελιτζάνα-παρμεζάνα-9

6. Στρώνετε στη βάση ενός πυρέξ 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας. Από πάνω στρώνετε το 1/3 από τις φέτες μελιτζάνας σε ένα ενιαίο στρώμα. 

μελιτζάνα-παρμεζάνα-10 μελιτζάνα-παρμεζάνα-11α

Πάνω από τις μελιτζάνες στρώνετε τις μισές φέτες παρμεζάνας και πασπαλίζετε από πάνω το 1/3 από την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα. 

μελιτζάνα-παρμεζάνα-μέθοδος-12 μελιτζάνα-παρμεζάνα-μέθοδος-13

Κάνετε άλλη μια στρώση με το 1/3 φέτες από τις μελιτζάνες και τις καλύπτετε με 1 φλ. σάλτσα. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες μισές φέτες μοτσαρέλας και πασπαλίζετε με με 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα. Τέλος στρώνετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τις καλύπτετε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με το τελευταίο 1/3 φλ. τριμμένης παρμεζάνας. 

μελιτζάνα-παρμεζάνα-μέθοδος-14 μελιτζάνα-παρμεζάνα-μέθοδος-15

7.  Ψήνετε στους 180 ° C για 35 λ. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να “σταθεί” για 10 λ πριν το κόψετε και σερβίρετε. 

μελιτζάνα-παρμεζάνα-μέθοδος-16


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα