1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πολύχρωμη detox σαλάτα με σταφίδες και αμύγδαλα

Τι θα λέγατε για μια χορταστική σαλάτα; Σήμερα θα φτιάξουμε μια εξαιρετικά απλή detox συνταγή για σαλάτα, χρησιμοποιώντας προϊόντα που είναι τραγανά και γεμάτα γεύση. Είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό στο γραφείο, όταν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ αλλά αρκετά χορταστικό.

Επιπλέον, αυτή η πολύχρωμη σαλάτα είναι γεμάτη με τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το κλειδί για την απλή βινεγκρέτ που τη συνοδεύει, είναι να την αφήσετε να μείνει στο ψυγείο για περίπου μία ώρα (ή περισσότερο αν έχετε χρόνο) πριν την περιχύσετε στη σαλάτα σας.

Υλικά

2 φλιτζάνια κουνουπίδι

2 φλιτζάνια μπρόκολο

1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι καρότο, ψιλοκομμένο

1½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό

σέλινο

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα

1/2 φλιτζάνι ηλιόσποροι

1/3 φλιτζάνι σταφίδες

Για τη βινεγκρέτ:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 κ.σ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο

2 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή τα χτυπάμε ξεχωριστά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα συστατικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ.

Για τη βινεγκρέτ:

Τοποθετούμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα βάζο με καπάκι. Κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε τα υλικά ή τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Βάζουμε τη βινεγκρέτ στο ψυγείο έως και μία ώρα πριν από τη χρήση για να δέσει.

Πηγή κεντρικής φωτό: theharvestkitchen.com

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα