1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Όσα ωραία και δωρεάν θα δεις τον Σεπτέμβρη


Αντίο Αύγουστε, θα μας λείψεις. Όμως και ο Σεπτέμβρης δεν θα είναι άσχημος. Μπορεί να πλανάται ολούθε η θλίψη της επιστροφής, έχουμε όμως αρκετές αφορμές για να ακούσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες, χωρίς να δώσουμε ούτε ένα ευρώ.

12ο Jazz στο Πάρκο

2 Σεπτεμβρίου στις 21.00, κήπος του Πύργου Βασιλίσσης

Τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής jazz θα φιλοξενήσει και φέτος, για 12η χρονιά ο Δήμος Ιλίου, σε ένα από τα μεγαλύτερα Jazz Φεστιβάλ της χώρας, με ελεύθερη είσοδο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη. Στον μαγευτικό κήπο του Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη) οι λάτρεις του είδους και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους: Melina Paxinos Quartet (Μελίνα Παξινού, Δημήτρης Βερδίνογλου, Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Δημήτρης Κλωνής), Spiral Trio (Σπύρος Μάνεσης, Αρίωνας Γυφτάκης, Αναστάσης Γούλιαρης), Γιώργο Κοντραφούρη organ trio (Κωνσταντίνος Στουραΐτης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιάννης Παπαδούλης), Ντόλα – Μπουκάλη/jazz duo (Βύρωνας Ντόλας, Χρυσόστομος Μπουκάλης).

Vegan Life Festival Athens

30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη

Το Vegan Life Festival της Αθήνας πραγματοποιείται αδιάκοπα κάθε χρόνο από το 2016 μέχρι και σήμερα και αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο vegan θεσμό της Ελλάδας, καθώς και το μεγαλύτερο σε προσέλευση vegan φεστιβάλ της Ευρώπης. Ομιλίες, από ειδικούς κάθε επιστημονικού κλάδου, αθλητές και αθλήτριες καθώς και άτομα ενεργά στη Vegan κοινότητα, ανταλλακτικό παζάρι εργαστήρια μαγειρικής, λάιβ μουσικά δρώμενα και ένα σωρό ακόμα δωρεάν εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα. Δες αναλυτικά εδώ. https://www.veganlife.gr/el

Ο Jo Nesbo στην Αθήνα

27 Σεπτεμβρίου στις 19.30, Ολύμπια Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Ο αγαπημένος συγγραφέας εκατομμυρίων αναγνωστών, θα παρευρεθεί στην Αθήνα για μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του με τίτλο “Ματωμένη σελήνη”. Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον κορυφαίο Νορβηγό συγγραφέα και να τον συναντήσουν από κοντά. H είσοδος θα γίνει με δελτία προτεραιότητας.

Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών “Η ποίηση στους δρόμους”

24 Σεπτεμβρίου στις 20.00, Μέγαρο Μουσικής

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών του Κύκλου Ποιητών αρχίζει με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Η ποίηση σε βρίσκει”. Δεκαπέντε Έλληνες και ξένοι ποιητές, καθισμένοι σε ένα μεγάλο τραπέζι, διαβάζουν χαμηλόφωνα το ποίημα που αγαπούν. Ηθοποιοί απαγγέλλουν σερβίροντας ταυτόχρονα κόκκινο κρασί στα ποτήρια των ποιητών, ενώ η ζωντανή μουσική συμπληρώνει με μελωδίες την εορταστική ατμόσφαιρα. Διαβάζουν οι ποιητές: Τίτος Πατρίκιος, Αναστάσης Βιστωνίτης, Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου, Βερονίκη Δαλακούρα, Θανάσης Χατζόπουλος, Jidi Majia, Alicia Stallings, Helen Ivory, Knut Odegaard, Paul Vangelisti, Syam Sudhakar, Nataliya Dovhopol, Tozan Alkan, Martin Figura, Ana Brnardrić

Ο Σταύρος  Ξαρχάκος στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας

24 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Στο πλευρό του δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ηρώ Σαΐα. Ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους 2023.

Μουσική Συναυλία “Ενθύμιον Νότη Μαυρουδή”

22 Σεπτεμβρίου στις 21.00, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, υπό την οργανωτική και μουσική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίoυ και με τον Κώστα Ιωαννίδη στο πόντιουμ, συμπράττει με το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρήστος Φάκλαρης) και τον ερμηνευτή Κώστα Θωμαΐδη, σε μια συναυλία αφιερωμένη στον σημαντικό συνθέτη και κιθαριστή Νότη Μαυρουδή, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Συναυλία για το περιβάλλον στο Ηρώδειο

18 Σεπτεμβρίου στις 21.00, Ηρώδειο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, με το έργο του συνθέτη Πασχάλη Τόνιου “Μητέρα Γη Συγνώμη”. Πρόκειται για μια πολυπληθή παραγωγή με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, συμφωνικής ορχήστρας και 400 χορωδών, που θα ενώσουν την φωνή τους σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η παράσταση είναι βασισμένη στο πρωτότυπο έργο “Μητέρα Γη Συγνώμη” του αναγνωρισμένου συνθέτη Πασχάλη Τόνιου, όπου η ποίηση μεγάλων ποιητών μεταφέρει τον προβληματισμό για την Φύση και τη σχέση της με τον άνθρωπο. Είσοδος με δελτίο εισόδου από το more.com by viva.

Η Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

18 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Η Άλκηστης Πρωτοψάλτη επισκέπτεται το θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη για να μας χαρίσει μία βραδυά με αγαπημένα τραγούδια. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα φέρει το παρελθόν και το παρόν σε μία μουσική ισορροπία προκειμένου να ικανοποιήσει το κοινό της, που αποδεδειγμένα πλέον ανήκει σε τρεις διαφορετικές γενιές. Το ρεπερτόριό της, η συγκλονιστική φωνή της και η αξεπέραστη ενέργειά της πάνω στη σκηνή, είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ξεχωριστή. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βριλησσίων 2023. 

Η Μελίνα Κανά στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιουπόλεως

18 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες, σ’ έναν κόσμο που “Αξίζει” κι έχει “Σπίθα”, όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Η είσοδος γίνεται με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στην είσοδο του Θεάτρου από τις 19:30.

Ο “Οιδίπους Τύραννος” του Σοφοκλή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

13 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Πολύ συχνά στο χείλος μιας καταστροφής διαπιστώνουμε ότι το κακό που πολεμάμε είμαστε οι ίδιοι. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Έχοντας βρει τον υπαίτιο, βρίσκεται στο σημείο να πρέπει επιτακτικά να κάνει μια επιλογή έστω την τελευταία στιγμή, έστω έχοντας ήδη κάνει το μεγαλύτερο σφάλμα. Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας. Δελτία Εισόδου διατίθενται μέσω viva.gr, ενώ προσκλήσεις διατίθενται από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, τηλ. 2132047003, 2132047117.

Η Έλενα Παπαρίζου Live στο Άλσος Περιστερίου

11 Σεπτεμβρίου στις 20.30

Μια συναυλία που θα πλημμυρίσει το Άλσος Περιστερίου με πρωταγωνίστρια την Έλενα Παπαρίζου ετοιμάζει ο Δήμος Περιστερίου για τον Σεπτέμβρη. Μια τραγουδίστρια με μακρά καλλιτεχνική και πλούσια δισκογραφία. Τη μόνη Ελληνίδα που έχει κατακτήσει για τη χώρα μας το διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Στέφανος Κορκολής στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

6 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Ο Στέφανος Κορκολής ξεδιπλώνει τη μουσική διαδρομή του σε μια μοναδική μουσική παράσταση “Μουσικές Ιστορίες” με την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Ένα βράδυ καλοκαιρινό, γεμάτο νότες και εικόνες, χρώματα και συναισθήματα. Με τραγούδια γεμάτα ιστορία και ένα πρόγραμμα που αψηφά τη ροή του χρόνου και όλα μοιάζουν να έγιναν σήμερα. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Διονύσου 2023.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Κερατέα

3 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ύστερα από μία πορεία που μετρά πια 30 χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, παρουσιάζει τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική συναυλία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, στο πλαίσιο της Γιορτής Μελιού.

Ελευθερία Αρβανιτάκη  και Ελεωνόρα Ζουγανέλη στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

5 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Μετά από τα sold out στην μουσική σκηνή VOX στην Αθήνα (τον χειμώνα), το “Μαζί” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη συνεχίζει με μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα, κάνοντας στάση και στον Διόνυσο.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα