1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μήπως είστε εξαρτημένοι από το κινητό σας;


Η συνήθεια που δείχνει ότι μπορεί να έχετε σχέση εξάρτησης με την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, οι άνθρωποι που κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους τείνουν να έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από την τεχνολογία, συγκριτικά με εκείνους που πηγαίνουν στο κρεβάτι χωρίς αυτά.

Εταιρεία που επικεντρώνεται σε θέματα τεχνολογίας, διεξήγαγε έρευνα με τη συμμετοχή 1.000 ατόμων, ηλικίας από 20 έως 30 ετών και διαπίστωσε ότι σχεδόν 80% εξ αυτών παίρνουν το τηλέφωνό τους στο κρεβάτι και αφιερώνουν κατά μέσο όρο 75 λεπτά κάνοντας scrolling πριν κοιμηθούν.

Πάνω από το 70% των ανθρώπων που κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους στο κρεβάτι, τα τσεκάρουν τουλάχιστον κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εκείνοι που παίρνουν τα smartphones τους στο κρεβάτι τείνουν να τα χρησιμοποιούν συχνότερα και να διαμορφώνουν τη ζωή τους γύρω από αυτά. Για παράδειγμα, 51% από αυτούς ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε 15 λεπτά μέσα στην ημέρα και ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3,5 ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, 53% των ανθρώπων που κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους αναφέρουν ότι δεν μπορούν να περάσουν περισσότερο από μία ώρα χωρίς να τα έχουν μαζί τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, όσοι κοιμούνται με τα smartphones τους ελέγχουν περισσότερο τις συσκευές τους και χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Η έρευνα δείχνει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης και συνδέονται με πολλές αρνητικές συνέπειες στον ψυχισμό του ατόμου.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και καλά νέα: 72% των ανθρώπων προσπάθησαν να μειώσουν τη χρήση του τηλεφώνου τους στο παρελθόν και 47% ανέφεραν ότι προσπαθούν αυτήν την περίοδο να μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά στην οθόνη τους.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα