1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινός λαιμός ριγανάτος στο φούρνο | Συνταγές


[*]

Χοιρινό λαιμός ριγανάτος στο φούρνο! Μια απλή, πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή, με λίγα υλικά αλλά εξαιρετική γεύση για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό, και όχι μόνο, οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή για ένα απλό αλλά πεντανόστιμο φαγητό που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε! 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος με μεγάλες μπουκιές
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1,5 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ζωμό κότας
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σκόρδο και μουστάρδα προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το χοιρινό σε μεγάλες μπουκιές και τα κρεμμύδια πρώτα στη μέση και μετά σε φέτες.
  2. Βάζετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τις μπουκιές χοιρινού, τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε μέχρι να θωρακιστούν και πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψί.
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
  4. Στη συνέχεια τα “σβήνετε” με το λευκό κρασί, συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμισθεί και μετά προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την αποξηραμένη ρίγανη και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο ταψί με το κρέας. 
  5. Αραδιάζετε στο ταψί και τις πατάτες baby, τις αλατοπιπερώνετε, τις ανακατεύετε και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 1 ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Κατά την διάρκεια του ψησίματος, αν απαιτηθεί, προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νερό. [*]
  6. Σημείωση: Αν είναι στις προτιμήσεις σας μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό 2-3 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέσα σοταρισμένες 1 λ μαζί με το κρεμμύδι) και 2 κ.σ. μουστάρδα (διαλυμένες μέσα στο ζωμό κότας). 

[*] Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που κόψατε τις μπουκιές χοιρινού και το μέγεθος από τις πατάτες baby.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινός λαιμός ριγανάτος στο φούρνο

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα