1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Από το Τίμιο Ξύλο ανέβλυζαν φλόγες και ο γύρω χώρος έμοιαζε να φλέγεται!


Στις 24 του τρέχοντος μήνα Οκτωβρίου, ήλθε στην Ιερά μας Μονή [Αγίου Διονυσίου, Αγίου Όρους] ένας φτωχός μοναχός από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Παύλου για να του δώσουμε ελεημοσύνη.

Ονομαζόταν Γεννάδιος και ήταν γεροντάκι πάνω από 70 ετών.

Ο Καθηγούμενος μας, αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, τον εξοικονόμησε σε ό,τι ήθελε και στην συνομιλία που είχαν και ιδιαίτερα περί πνευματικής ζωής, ο π. Γεννάδιος του εξομολογήθηκε την ακόλουθο θαυμαστή οπτασία, η οποία πιστοποιεί και την ενάρετο και αγία ζωή του.

Κατά την 14η Σεπτεμβρίου του έτους 1967, κατά την οποία γιορτάζει ιδιαιτέρως η μονή Ξηροποτάμου -αφού διαθέτει τον Μέγα Τίμιο Σταυρό και μάλιστα με την οπή στην οποία προσηλώθηκε ο Κύριος- πήγε και ο ίδιος για να συνεορτάσει μαζί με τους λοιπούς πατέρες και συνάμα να προσκυνήσει και να ασπαστεί το Πανάγιο Ξύλο.

Κατά την διάρκεια των αίνων και της προσκυνήσεως και του ασπασμού, ήλθε σε έκσταση ο γέρων Γεννάδιος και έβλεπε ότι ανέβλυζαν φλόγες από το Τίμιο Ξύλο και ο γύρω χώρος έμοιαζε να φλέγεται.

Βλέποντας όλα αυτά θαύμαζε και σκεφτόταν έκπληκτος: «Πώς οι αδελφοί μοναχοί πλησιάζουν και ασπάζονται τον Τίμιο Σταυρό και δεν κατακαίονται»;

Και πώς ο ίδιος θα μπορέσει να πλησιάσει και να ασπαστεί; Του φαινόταν τελείως αδύνατο.

Όταν ήλθε η δική του σειρά για να προσκυνήσει, παρακάλεσε την Παναγία από τα βάθη της ψυχής και της καρδιάς του να τον βοηθήσει να μπορέσει να πλησιάσει και ο ίδιος.

Και ω του θαύματος! Οι φλόγες του πυρός που έβλεπε έσβυσαν και έτσι με θάρρος και πολλή ευλάβεια πήγε και προσκύνησε.

Το ενάρετο αυτό γεροντάκι κοιμήθηκε την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου, ως απόδειξη της ευλάβειας του στον Τίμιο Σταυρό.

Από το βιβλίο του Μοναχού Λαζάρου Διονυσιάτη, «Διονυσιάτικαι Διηγήσεις».

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα