1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα) | MamaPeinao.gr


Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Επιλέξτε καλής ποιότητας χονδρά ρεβύθια για να απολαύσετε τα πιο γευστικά χυλωμένα ρεβύθια στο φούρνο. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε αν τα ρεβύθια σας είναι βραστερά, αφήστε τα να μουλιάσουν στο νερό μαζί με μαγειρική σόδα, την οποία θα ξεπλύνετε πολύ καλά την επόμενη μέρα.

Δοκιμάστε αυτή τη ρεβυθάδα του Τάσου Αντωνίου και σίγουρα θα τη λατρέψετε, ακόμη κι αν δεν τρώτε ρεβύθια!

Ρεβύθια στο φούρνο

Print

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Course Κυρίως πιάτα

Cuisine Ελληνική

Keyword Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Prep Time 5 λεπτά

Cook Time 1 ώρα 10 λεπτά

Αναμονή 7 ώρες

Total Time 1 ώρα 15 λεπτά

Servings 6

Calories 151θερμίδες

Author Τάσος Αντωνίου

  • 300 γραμ. ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 πράσο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για να φτιάξουμε τη ρεβυθάδα, από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβύθια. Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι τα ρεβύθια είναι βραστερά, προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα και, την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 6-7 ώρες ή αποβραδίς.

  • Την επόμενη μέρα θα έχουν φουσκώσει. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν αρκετά χωρίς να διαλύονται, είναι έτοιμα.

  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια και το κρεμμύδι σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, πράσο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 40 λεπτά. Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα χυλώσει και τα ρεβύθια μείνουν με το λαδάκι τους.

Αν σας άρεσαν τα ρεβίθια στο φούρνο, δείτε και αυτήν την εκπληκτική συνταγή για κόκκινες φακές σούπα!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα