1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γίγαντες στον φούρνο | MamaPeinao.gr


Γίγαντες φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στον φούρνο με αρωματική σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο! Μπορείτε να παραλείψετε το ψήσιμο στον φούρνο και να απολαύσετε τους γίγαντες με λουκάνικο σαν σούπα από την κατσαρόλα.

Γίγαντες φούρνου

Print

Γίγαντες στο φούρνο

Γίγαντες φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή συνταγή για γίγαντες στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο λουκάνικο!

Course Κυρίως πιάτα

Cuisine Ελληνική

Keyword Γίγαντες στο φούρνο

Prep Time 15 λεπτά

Cook Time 1 ώρα

Total Time 1 ώρα 15 λεπτά

Servings 6

Calories 292θερμίδες

Author Τάσος Αντωνίου

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ αποξηραμένο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες σε νερό με λίγη μαγειρική σόδα. Μετά από 12 ώρες τους στραγγίζουμε και τους ξεπλένουμε καλά.

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα και το πράσο και ανακατεύουμε.

  • Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Τον τρίβουμε καλά στον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα για να βγάλει όλα τα αρώματα και τη γεύση του. Κόβουμε χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

  • Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα και αποξηραμένο τζίντζερ. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τη σπάμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τους στραγγισμένους γίγαντες.

  • Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών, μέχρι να καλυφθούν οι γίγαντες. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν καλά οι γίγαντες και να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.

  • Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Οι γίγαντες φούρνου είναι έτοιμοι όταν έχουν απορροφήσει τα υγρά και έχουν μείνει με το λάδι τους.

Δείτε ακόμα: συνταγή για κόκκινες φακές σούπα

For more Greek recipes in English, visit MyGreekSalad.com

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα