1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Φοβερά θαύματα του Οσίου Γέροντα Αρσενίου Μπόκα!


…»Στο μοναστήρι στη Σαμπάτα ντε Σους, ήρθε μια γυναίκα που ήταν Αντβεντίστρια. Ο πατέρας Αρσένιος Μπόκα την γνώρισε και της είπε να κάνει το σταυρό.

«Κάνε, Μαρία σταυρό!»

Άρχισε ένα σωρό λόγια για τον Τίμιο Σταυρό. Ο πατέρας της είπε ξανά να σταυρωθεί. Αλλά εκείνη έλεγε πιο έντονα λόγια βλασφημίας κατά του Τιμίου Σταυρού.

Τότε ο Πατέρας πήρε το σταυρό και τον χτύπησε στο στόμα λέγοντας:

«Κάψε την Τίμιε Σταυρέ!».

Εκείνη τη στιγμή η γυναίκα έπεσε κάτω σαν λιποθύμησε και μετά από λίγες στιγμές σηκώθηκε. Σε αυτό το διάστημα φάνηκε ένα φίδι που πέρασε από δίπλα της και χάθηκε. Όλοι είχαν παγώσει.

Ο πατέρας είπε:

«Βλέπεις ποιος εμπόδισε τη γυναίκα να κάνει τον Τίμιο Σταυρό της;».

Το πρώτο πράγμα που έκανε η γυναίκα αφού σηκώθηκε ήταν ο Τίμιος Σταυρός.

Μια άλλη μέρα του Πάσχα, γύρω στο 1943 (ήμουν παιδί), περπατούσα σε ένα δρομάκι με τον πατέρα Αρσένιο και εμφανίστηκε μπροστά μας μια γριά, η Μαρία, την οποία ο πατέρας ήξερε ότι ήταν μάγισσα. Της λέει «Χριστός Ανέστη!», αλλά εκείνη δεν του απαντά. Της το λέει 3 φορές, αλλά δεν απάντησε.

Τότε της λέει: «Μαρία, αλήθεια, ο Χριστός σου δεν ανέστη είναι ο διάβολος που υπηρετείς».

Τότε της λέει: «Κοίτα τι σκέφτηκα, Μαρία. Σας καλωσορίζουμε εδώ στο μοναστήρι, με έναν όρο: να εγκαταλείψετε τη μαγεία. Σου δίνουμε σπίτι και διατροφή μέχρι το τέλος της ζωής σου.Διάλεξε: είτε τα ξόρκια, είτε το μοναστήρι».

Είπε, «Δεν μπορώ να εγκαταλείψω τα ξόρκια». Τότε ο Πατέρας του είπε:

«Δεν έχεις τίποτα να κάνεις εδώ. Αυτή τη στιγμή, φύγε».

Αλλά ήταν σαν να την εμπόδιζαν, δεν μπορούσε πια να περπατήσει. Εκείνη τη στιγμή, ένα 12χρονο αγόρι, ο Ilie, που είχε οράματα από τα 6 του, εμφανίστηκε δίπλα μας.

Ο Πατέρας τον ρωτά: «Τι βλέπεις;». και το αγόρι απαντά: «Βλέπω ένα φίδι κουλουριασμένο γύρω από τα πόδια της και δεν την αφήνω να φύγει».

Ο πατέρας έφερε τέσσερις άνδρες, οι οποίοι την σήκωσαν και την έβγαλαν έξω από το μοναστήρι.

(Αφήγηση π. Σοφονέα Ιωάννου, Σίμπιου)

ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Βίος, Λόγοι, Νουθεσίες, π. Αρσενίου Μπόκα» ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα