1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φιογκάκια με πέστο και λουκάνικο | Συνταγές


Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο πιάτο με ζυμαρικό με πέστο βασιλικού και λουκάνικο τύπου Φρακφούρτης χοιρινό ή κοτόπουλο, ντοματίνια και παρμεζάνα που απογειώνει τη γεύση.  Μια συνταγή (από εδώ) για ένα φαγητό που θα το φτιάξετε μεν με λίγα και απλά υλικά αλλά με εξαιρετική γεύση που θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο και θα το απολαύσει όλη η οικογένειά σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία, 500 γρ., ζυμαρικό Φιογκάκια
  • 280 γρ. λουκάνικα Φρακφούρτης χοιρινά, ή με κοτόπουλο τύπου Φρακφούρτης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια μίνι
  • ½ – ¾ φλ. τσαγιού έτοιμη πέστο βασιλικιού 
  • 1 φλ. τσαγιού από το νερό που θα βράσετε το ζυμαρικό σας 
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα
  • νιφάδες κόκκινης καυτερής πιπεριάς, ποσότητα αρεσκείας σας, προαιρετικά
  • αλάτι για το ζυμαρικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα λουκάνικα σε λεπτές φετούλες των 6 χιλ. περίπου και τα αφήνετε στην άκρη. Επίσης κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι, πολτοποιείτε ή ψιλοκόβετε το σκόρδο, πλένετε καλά τα ντοματίνια (αν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση) και τα αφήνετε όλα στην άκρη για όταν τα χρειαστείτε. 
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό βράζετε τα φιογκάκια σας “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.  Όταν βράσουν κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα σουρώνετε χωρίς να τα ξεπλύνετε και τα μεταφέρετε στραγγισμένα στην κατσαρόλα που τα βράσατε.
  3. Παράλληλα με το βράσιμο του ζυμαρικού, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνετε τις φετούλες λουκάνικου και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και από τις 2 πλευρές.
  4. Μετά μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσετε ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο, σοτάρετε για ακόμα 1 λ, προσθέτετε το πέστο και τα ντοματίνια και τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν και αρχίσουν να “ανοίγουν” (δηλ. να “σκάνε”) τα ντοματίνια. 
  5. Όταν μεταφέρετε τα στραγγισμένα φιογκάκια στην κατσαρόλα που τα βράσατε προσθέτετε μέσα στη κατσαρόλα και το μείγμα του τηγανιού μαζί με 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε απαλά.
  6. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας απαλά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και σταδιακά, τόσο νερό όσο απαιτείται από το υπόλοιπο 1/2 φλ. που κρατήσατε προκειμένου να έχετε μια ελαφριά σάλτσα που θα γίνει με το νερό των ζυμαρικών, το πέστο και την παρμεζάνα και θα καλύψει τα φιογκάκια.   
  7. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με λίγη παρμεζάνα και προαιρετικά με νιφάδες καυτερής πιπεριάς. Καλή σας από απόλαυση. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φιογκάκια με πέστο και λουκάνικο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα