1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Νοστιμότατες αγκινάρες με μαραθόριζα και λαχανικά!


Oι αγκινάρες είναι ένα νόστιμο λαχανικό και παράλληλα ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και έχουν αντικαρκινική δράση. Ωφελούν την πέψη, αλλά βοηθούν και την λειτουργία του ήπατος. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μειώνουν την χοληστερόλη και βοηθούν στο να ξεπεράσουμε το χανγκόβερ!

Δοκιμάστε τες με λίγη μαραθόριζα και επωφεληθείτε και από τα δυο νοστιμότατα υλικά!

Υλικά:

4 αγκινάρες

1 φινόκιο μεσαίου μεγέθους

4 – 5 καρότα

4 πατάτες μεσαίου μεγέθους

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι άνιθο

1 κρεμμύδι ξερό

λεμόνια

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση: 

Γεμίζετε μια σαλατιέρα με νερό και στύβετε μέσα εκεί 1 ζουμερό λεμόνι –κρατάτε τις λεμονόκουπες στην άκρη. Κόβετε το κοτσάνι της αγκινάρας περίπου στα 5 εκ. από το «λουλούδι» της. Καθαρίζετε την αγκινάρα αφαιρώντας τα φύλλα της μέχρι να φτάσετε στην καρδιά της. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τις τριχούλες που έχει στο κέντρο, την περνάτε καλά με την λεμονόκουπα να μην μαυρίσει και τη βάζετε στο σκεύος που ετοιμάσατε με νερό και λεμόνι. Το κοτσάνι της αγκινάρας (τα 5 εκ. που κρατήσατε) το καθαρίζετε ώστε να μείνει ένα λεπτό κοτσανάκι σαν μολύβι. Το περνάτε κι αυτό με την λεμονόκουπα και το βάζετε μαζί με τις αγκινάρες. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στα τέσσερα ή στα έξι, ανάλογα το μέγεθός τους και τις κρατάτε στην άκρη. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα, κι αυτά σαν το κοτσάνι από τις αγκινάρες, σαν μολυβάκια και τα κρατάτε κι αυτά στην άκρη. Κόβετε το φινόκιο στα τέσσερα και πλένετε καλά. Καθαρίζετε και κόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια (και τα φύλλα, τα πιο δροσερά τουλάχιστον) και τα κρατάτε στην άκρη. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο. Κόβετε το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια, και σωτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και σωτάρετε για λίγη ώρα, προσθέτοντας λίγο νεράκι, ίσα να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες ελαφρώς. Στο σημείο αυτό προσθέτετε τις αγκινάρες, τα κοτσανάκια τους και το φινόκιο και ζεστό νερό ίσα που να τα σκεπάζει. Στα 5 λεπτά προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Μαγειρεύετε ακόμη 5 λεπτά ή όσο χρειάζεται μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό. Προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Στο multi αλέθετε λίγη πατάτα, λίγο καρότο και δύο κοτσανάκια αγκινάρας. Προσθέτετε λεμόνι και ωμό λάδι και με αυτό τον τρόπο πυκνώνετε την σάλτσα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα