1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πατατοκροκέτες με κοτόπουλο και τυρί | Συνταγές


Υπέροχες πατατοκροκέτες με κοτόπουλο και τυρί. Αξιοποιήστε το ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα που σας έμεινε ή και τον πουρέ πατάτας, προσθέστε κρεμμυδάκια και τυρί αρεσκείας σας και φτιάξτε υπέροχες πατατοκροκέτες για σνάκ, ορεκτικό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας. Μια εύκολη συνταγή (βασική αρχική ιδέα εδώ) που πρέπει να δοκιμάσετε!!!

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 1 φλ. τσαγιού ψημένο ή βρασμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο (ή γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας)
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε το πουρέ πατάτας, έτοιμο του εμπορίου με τη συνταγή που αναφέρετε στη συσκευασία του ή δικό σας σπιτικό πουρέ (βλέπε συνταγή εδώ). Και στις δύο περιπτώσεις δεν θα βάλετε όλο το προτεινόμενο από τη συνταγή γάλα, αλλά λιγότερο για να μείνει σχετικά πηχτός και να πλάθεται εύκολα σε μπαλάκι. Αν τον φτιάξετε αρκετά σφιχτό αφού προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά που απαιτούνται μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα γάλα αν είναι απαιτητό για να πλάθεται εύκολα.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα 3 φλ. έτοιμο πουρέ, το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το τυρί, αλατοπίπερο μετά από δοκιμή και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τα ανακατεύετε πολύ καλά ώστε αν αναμειχθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις. 
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη τριμμένη φρυγανιά. Παίρνετε 3 κ.σ. περίπου από το μείγμα το πλάθετε σε μπαλάκι, το βουτάτε στο μπολ με τη φρυγανιά και το γυρίζετε προκειμένου να καλυφθεί καλά με το τρίμμα. Τινάζετε το τυχόν περίσσιο τρίμμα, το αφήνετε σε δίσκο και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. 
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε αρκετό σπορέλαιο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, σε φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο. Μόλις κάψει καλά το λάδι ρίχνετε τις πατατοκροκέτες σας, σε παρτίδες λίγες τη φορά και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Φροντίστε πριν βάλετε τη δεύτερη παρτίδα να αφήνετε το λάδι να κάψει καλά. Σερβίρετε ζεστές τις κροκέτες σας σκέτες ή με σάλτσα ντιπ επιλογής σας ή σαν συνοδευτικό. 

cheesy-leftover-turkey-and-mashed-potato-bites-3-today-151124_579f791fe50cf4891df8dd802a21ab76.today-inline-large

cheesy-leftover-turkey-and-mashed-potato-bites-2-today-151124_cd5b2118fcda310c3fbe088089cc1cf4.today-inline-large (1)

 

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοκροκέτες με κοτόπουλο και τυρί

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα