1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Το φαγητό που έχουμε συνδέσει με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων


Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα φαγητά, τα οποία έχουμε συνδέσει με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Ένα από αυτά είναι και το μπριάμ στο φούρνο.

Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά αξίζει να το φτιάξετε. Και τώρα που έρχεται σαββατοκύριακο, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε.

Υλικά

300 γραμμάρια ώριμες ντομάτες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

λίγη ζάχαρη

1/3 ματσάκι μαϊντανό

300 γραμμάρια μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους

αλάτι

200 γραμμάρια κολοκυθάκια

200 γραμμάρια πατάτες

200 γραμμάρια κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Πλένετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Έπειτα τις κόβετε σε οριζόντιες φέτες 2 εκ. και τις τοποθετείστε σε μπολ με κρύο, αλατισμένο νερό για 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε φέτες. Στη συνέχεια, καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε. Σε φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τις μελιτζάνες, γυρίζοντας τις μια φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις πιέζετε με ένα κουτάλι για να στραγγίσουν το λάδι που απορρόφησαν.

Κρατήστε το λάδι.

Τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας σε μια στρώση σε πυρίμαχο ταψί. Σε άλλες στρώσεις τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά, τελειώνοντας με τις φέτες ντομάτας. Ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Ανακατεύετε το λάδι που κρατήσατε με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και το ρίχνετε επάνω στα λαχανικά. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Πλένετε το μαϊντανό και το ψιλοκόβετε. Πασπαλίστε τον επάνω από τα ψημένα λαχανικά και σερβίρετε τα ζεστά.

Διαβάστε επίσης

Γεμιστά με ρύζι- Γιατί η κλασική συνταγή είναι ανεκτίμητη!

Σπιτική και δροσερή γρανίτα φράουλα, η ιδανική λύση στον καύσωνα!

Διαφορετικό γλυκό ψυγείου, αλλά το ίδιο νόστιμο με εκείνο που έφτιαχναν οι μαμάδες μας τα καλοκαίρια


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα