1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Το μέτρο που θα μειώσει τα τροχαία στην Ιταλία


Σε ένα εξαιρετικό παράδειγμα της πολιτικής «το κράτος είναι φίλος σου και όχι εχθρός σου» ο Υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Mateo Salvini, ανακοίνωσε το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν παροχής ταξί σε όσους βγαίνουν μεθυσμένοι από κλαμπ και νυχτερινά κέντρα, προκειμένου να μην οδηγήσουν.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε έξι κλαμπ της γείτονος χώρας, από την Πούλια στον νότο μέχρι την Τοσκάνη και το Βένετο στον βορρά. Το κόστος του ταξί καλύπτεται από το κράτος, ενώ το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των κλαμπ και εταιρείες ταξί.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων. Η ιδέα είναι, δε, ταυτόχρονα απλή και ιδιοφυέστατη: Ο κάθε οδηγός, βγαίνοντας από το κλαμπ και πριν μπει στο αυτοκίνητό του, περνάει αλκοτέστ, και αν βγει πάνω από το όριο, επιστρέφει στο σπίτι του με ωραιότατο ταξάκι κερασμένο από την ιταλική κυβέρνηση.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα