1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τεράστια σιδερένια μπάλα που κανείς δεν ξέρει τι είναι ξεβράστηκε σε ακτή της Ιαπωνίας


Εμβρόντητοι έμειναν αστυνομία και κάτοικοι σε παραλιακή πόλη της Ιαπωνίας όπου μια… αγνώστου ταυτότητας σιδερένια μπάλα ξεβράστηκε στην παραλία, με τις αρχές να παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα τι είναι.

Η μπάλα, διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, έχει πυροδοτήσει εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας από την ώρα που ξεβράστηκε στην παραλία Enshu της πόλης Hamamatsu, στην ακτή του Ειρηνικού.

Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να είναι αδέσποτοι νάρκη απορρίφθηκαν, αφού οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κοίλο.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις, επίσης, ότι πρόκειται για όργανο κατασκοπείας από την Βόρεια Κορέα ή την Κίνα.

Η παρουσία δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας –που υποδηλώνει ότι μπορεί να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο– προκάλεσε μια πιο πεζή εξήγηση: ότι πρόκειται για μια σημαδούρα πρόσδεσης που απλά λύθηκε και επέπλεε στην θάλασσα.

Η αστυνομία άρχισε να επιθεωρεί τη μπάλα, η οποία είναι πορτοκαλί-καφέ με πιο σκούρα μπαλώματα σκουριάς, αφού μια ντόπια γυναίκα την εντόπισε στην άμμο λίγα μέτρα από την ακτή, ανέφερε το Asahi TV.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν εμπειρογνώμονες εκρηκτικών ντυμένους με προστατευτική ενδυμασία για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι αναφορές λένε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τι είναι η σφαίρα ή από πού προήλθε. Φωτογραφίες έχουν σταλεί στον ιαπωνικό στρατό και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

Ένας ντόπιος που κάνει τακτικά τζόκινγκ στην παραλία είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η μπάλα έγινε ξαφνικά το κέντρο της προσοχής. «Είναι εκεί εδώ και ένα μήνα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να την σπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε».

Κάποια στιγμή, η αστυνομία απέκλεισε μια ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την μπάλα, ενώ οι ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο.

Μεταξύ άλλων, ακούστηκε και η άποψη ότι η μπάλα μοιάζει με κάτι από τη δημοφιλή σειρά manga Dragon Ball, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για UFO που έπεσε από τον ουρανό. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η μπάλα εντοπίστηκε λίγες μόνο μέρες αφότου η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε επίσημα πως είχε βάσιμες υποψίες ότι αρκετά κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια έχουν εντοπιστεί στην επικράτειά της τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Guardian 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα