1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Το Ισραήλ ξανά σε πόλεμο με τη Χαμάς


Οι Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν μια μαζική αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ σήμερα το πρωί. Σειρήνες ήχησαν σε όλο το νότιο Ισραήλ ενώ οι ρουκέτες ήταν ορατές μέχρι την Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τη Χαμάς, παρόμοια της οποίας δεν έχουμε δει από τότε που η ομάδα ανέλαβε την εξουσία στη Λωρίδα, σημειώνει η ισραηλινή Jerusalem Post. Αυτό συμβαίνει γιατί συνδυάζει ρουκέτες και επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας.

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρηση κατά του Ισραήλ στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν. «Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή επί γης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

Τουλάχιστον 22 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από την επίθεση εναντίον του Ισραήλ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS.

Η επίθεση ξεκίνησε μετά τις έξι το πρωί με ρουκέτες. Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) δήλωσε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είχε ξεκινήσει μια μαζική εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος και τρομοκράτες διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος σε μια σειρά από διαφορετικές τοποθεσίες».

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Ισραηλινός ηγέτης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ ΑΒίβίβ. “Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τιμήμα που δεν φαντάζεται”.

“Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε”.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα. Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το «Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Το Ισραήλ απάντησε με σφυροκόπημα από αέρος της Γάζας ξεκινώντας την επιχείρηση Σιδερένια Ξίφη, ενώ ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα και χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Euro2day


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα