1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τα ψυχολογικά facts που αποκαλύπτει ένα ακατάστατο σπίτι για εμάς!


Ένα σπίτι και για την ακρίβεια το δικό μας σπίτι, αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα μας, είτε είναι όλα στην εντέλεια είτε είναι ακατάστατο και υπάρχουν άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και πεταμένα ρούχα από εδώ κι από εκεί. Το ερώτημα όμως είναι τι είναι αυτό που αποκαλύπτουν;
Τα ψυχολογικά facts που αποκαλύπτει ένα ακατάστατο σπίτι για εμάς είναι πολλά, γι’ αυτό την επόμενη φορά που θέλεις να βγάλεις συμπεράσματα για τον χαρακτήρα κάποιου, ζήτησε του να σου δείξει το σπίτι του!

Την ίδια ώρα, αυτά τα ψυχολογικά facts έχουν να κάνουν με την ακαταστασία σε διάφορα μέρη του σπιτιού, όπως είναι το γραφείο, το υπνοδωμάτιο ή ακόμη και ένας άδειος χώρος, ενώ συνδέονται με διαφορετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας.

Τι δείχνει ένα ακατάστατο γραφείο
Το γραφείο είναι ένα απ’ τα πιο ενδιαφέρον σημεία του σπιτιού όσον αφορά την ψυχολογία κάποιου. Μερικοί άνθρωποι έχουν όλα τους τα έγγραφα φτιαγμένα σε φακέλους και τα βιβλία και τα περιοδικά σε ράφια και βιβλιοθήκες. Σε άλλους πάλι αρέσει να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε διάφορα πράγματα στο γραφείο τους, όπου και μπορείς να βρεις μολύβια, υπολογιστές, χαρτιά και καφέδες. Πριν βιαστείς να τους κρίνεις, όμως, η ψυχολογία θεωρεί ότι αυτή η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων έχουν ιδιαίτερα υψηλή αυτοεκτίμηση, αλλά την ίδια στιγμή είναι και περισσότερο ανώριμοι.

Τι υποδεικνύει ένα άδειο σπίτι
Εκτός απ’ τους ανθρώπους που έχουν πολλά αντικείμενα στο σπίτι τους, υπάρχουν κι εκείνοι που είναι λες και ζουν σε ένα άδειο σπίτι. Μπορεί να είναι λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης, μπορεί απλά να έχουν άδειο ψυγείο επειδή δεν τρώνε ποτέ στο σπίτι ή μπορεί να είναι φοιτητές και να μην είναι αυτή η μόνιμη κατοικία τους. Εάν όμως ένας άνθρωπος περνάει πολύ χρόνο σε ένα σπίτι που είναι άδειο, αυτό συνδέεται και πάλι με την ανωριμότητα, καθώς ψυχολόγοι αναφέρουν ότι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν από κάποιον άλλον να έρθει και να φτιάξει το σπίτι τους γι’ αυτούς.

Τι δείχνει μια ακατάστατη κουζίνα
Εάν η κουζίνα τους είναι γεμάτη από αποφάγια και βρώμικα πιάτα πεταμένα στον νεροχύτη, σύμφωνα με έρευνες αυτό μπορεί να αποτελεί ένα σημάδι ότι αυτά τα άτομα πάσχουν από κατάθλιψη. Μπορεί να μην έχουν την ενέργεια να καθαρίσουν το σπίτι τους ή να μην έχουν την όρεξη και να θεωρούν ότι δεν τους αξίζει να ζουν σε ένα καθαρό σπίτι. Ωστόσο, σύμφωνα πάλι με έρευνες ένα καθαρό σπίτι, αλλά και η διαδικασία της καθαριότητας βοηθάει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και να βελτιώσουν τη διάθεσή τους.

Πολλά πράγματα σε ένα δωμάτιο
Για μερικούς ανθρώπους είναι δύσκολο να αποχωριστούν αγαπημένα πράγματα, καθώς συνδέουν αυτά τα αντικείμενα με κάποια συναισθηματική αξία. Μπορεί να έχουν τσαγιέρες της γιαγιάς τους που ποτέ δεν χρησιμοποιούν, παλιά έπιπλα που δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης ή ένα σωρό άλλα άχρηστα αντικείμενα που έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό. Αυτά τα άτομα σύμφωνα με την ψυχολογία, πιθανότατα να έχουν κλειστό χαρακτήρα. Επίσης, πιθανότατα να μην τους αρέσουν καθόλου οι αλλαγές και να προσπαθούν να αποφύγουν αυτές με κάθε κόστος. Σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, αυτό το χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων μπορεί να αποτελεί σημάδι ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ένας άνθρωπος που το σπίτι του είναι απόλυτα καθαρό, πιθανότατα να είναι και τελειομανής. Εάν το κάνει επειδή έχει μανία με τα μικρόβια, τότε αυτή η καθαριότητα υποδηλώνει άγχος, ενώ όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο καθαρισμός του σπιτιού βοηθάει όσους υποφέρουν από άγχος να αποσπάται η προσοχή του από δυσάρεστες σκέψεις. Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι ο τακτικός καθαρισμός του σπιτιού μας, όπως κι άλλες τέτοιες απλές ενέργειες, μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν προβλήματα συγκέντρωσης.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα