1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

«Του έδιναν 10€ για να με χαστουκίζει»


Χθες συνελήφθη στην περιοχή του Αιγάλεω πολύ γνωστός YouTuber ο οποίος κακοποιούσε on camera άτομα με αναπηρία, ζητώντας χρήματα από τους θεατές και τους συνδρομητές του.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, ο επονομαζόμενος «Hayate» διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Δύο από τα θύματα του γνωστού YouTuber μίλησαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου και μοιράστηκαν τις σοκαριστικές τους εμπειρίες.

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… «δωρεές με παραγγελία» (π.χ. «καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει» κ.ο.κ.) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί. Το χειρότερο είναι ότι πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο», δήλωσε ο ένας από τους δύο άνδρες.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα», ανέφερε στην εκπομπή ο άλλος άνδρας. Σήμερα ο κατηγορούμενος ΥouΤuber αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα