1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Τι υγιεινό να μαγειρέψω σε 10 λεπτά;


Ο χρόνος πέρα από χρήμα, έχει και θρεπτική αξία. Αν έχεις ελάχιστο χρόνο για μαγείρεμα, το πιθανότερο είναι να το γειώσεις εντελώς και να παραγγείλεις ντελίβερι ή να φτιάξεις κάτι πρόχειρο και ανθυγιεινό στο σπίτι.

Όχι πάντα. Με τις παρακάτω συνταγές θα έχεις ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα, με ελάχιστη προετοιμασία.

Ντιπ με τσιπς tortillas και φρέσκα λαχανικά

Υλικά:  ½ φλιτζάνι τυρί cottage, ¼ φλιτζανιού μεξικάνικη σος, ¼ φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι, ½ καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη, 1 τορτίγια (των 20εκ.), 1 φλιτζάνι φρέσκα λαχανικά της επιλογής σου

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το τυρί cottage, τη μεξικάνικη σος, το γιαούρτι και την καυτερή πιπεριά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, για 30 δευτερόλεπτα περίπου. Κόβουμε την tortilla σε 12 τριγωνάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βάζουμε το ντιπ σε 1 μικρό μπολ. Τριγύρω τοποθετούμε τα ψημένα τριγωνάκια και τα φρέσκα λαχανικά και απολαμβάνουμε.

Σαλάτα με cottage και φρούτα

Υλικά: 1 ½ φλιτζάνι μαρούλι ψιλοκομμένο,  ½ πορτοκάλι κομμένο σε φέτες, ½ μπανάνα σε φέτες, ½ φλιτζάνι τυρί cottage, 1 κ.σ. ηλιόσπορους. 

Εκτέλεση: Βάζουμε το κομμένο μαρούλι σε ένα πιάτο, βάζουμε από πάνω το τυρί και γύρω από αυτό το πορτοκάλι και τη μπανάνα και σερβίρουμε.

Μήλο με τσένταρ

Υλικά: 1 μήλο, κομμένο σε φέτες, 1/3 φλιτζανιού νερό, λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο, 60γρ τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά, κομμένο σε φέτες.

Εκτέλεση: Απλώνουμε το κομμένο μήλο σε ένα ρηχό σκεύος. Προσθέτουμε το νερό και πασπαλίζουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων, σε υψηλή θερμοκρασία, για περίπου 3-5 λεπτά, μέχρι το μήλο να μαλακώσει. Αφήνουμε το μήλο να κρυώσει λίγο και κατόπιν το τοποθετούμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε το μήλο με το τυρί και απολαμβάνουμε.

Milkshake μπανάνα-σοκολάτα

Υλικά: 1 ποτήρι γάλα 0-1.5% λιπαρά, 1 μικρή μπανάνα, 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη, 1 κ.γλ. βανίλια, 1 κ.γλ. ζαχαρίνη ή stevia σε σκόνη, 1 scoop πρωτεΐνη σε σκόνη, 8 παγάκια

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε πρώτα στο blender το γάλα με το κακάο και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε.

Cottage με γιαούρτι και βατόμουρα

Υλικά: ½ φλιτζάνι τυρί cottage, 1 άπαχο γιαούρτι με βατόμουρα.

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί cottage και το γιαούρτι με βατόμουρα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα