1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς θα αφήσω ένα τοξικό άτομο να μπει ξανά στη ζωή μου;

Στο 99,99% των περιπτώσεων είναι λάθος να δεχτείς πίσω στη ζωή σου έναν τοξικό άνθρωπο. Θα αναγκαστούμε όμως εδώ να πούμε το κλισέ: για κάθε κανόνα υπάρχει και μία εξαίρεση. Υπάρχει πιθανότητα αυτό το άτομο να έκανε ψυχοθεραπεία και να κατάλαβε πόσο άσχημα και εγωιστικά φερόταν. Υπάρχει και η πιθανότητα οι συνθήκες τότε να ήταν τέτοιες που να φερόταν άσχημα.

Και τώρα έχουν έρθει έτσι τα πράγματα που νιώθεις την επιθυμία να βγάλεις τη λευκή σημαία της ανακωχής και να δεις τι έχει να σου πει∙ κι αν σε πείσει ίσως να τον-ην ξαναδεχτείς στη ζωή σου. Αν έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι αυτό θα κάνεις, τουλάχιστον κάν’ το σωστά.

Παρ’ το αργά

Δεν χρειάζεται να πιεστείς και να καλέσεις αυτό το άτομο σπίτι σου. Μπορείς στείλεις ένα μήνυμα ή να πάρεις ένα τηλέφωνο για να δεις τι κάνει. Με αυτόν τον τρόπο, αν δεις ότι δεν έχει καμία διάθεση να βελτιωθεί ή αν δεις σημάδια που σε τρομάζουν, δε θα σου είναι δύσκολα να ξαναξεκόψεις. Θυμήσου ότι δεν είσαι υποχρεωμένος-η να κάνεις τίποτα περισσότερο. Αν αυτό το άτομο θέλει να μπει στη ζωή σου, θα κάνει υπομονή.

Βάλε κάποιους κανόνες

Κάν’το απολύτως ξεκάθαρο τι περιμένεις και ποιοι είναι οι κανόνες σου. Αν είσαι έτοιμος-η να μιλήσετε από το τηλέφωνο, αλλά δεν μπορείς να πεις με σιγουριά αν θα τα πείτε από κοντά, ξεκαθάρισέ το. Αν δε θέλεις να βρίσκεστε σε μέρη με πολύ κόσμο, πες το. Οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, δήλωσε το από την αρχή. Απλά πρέπει να είσαι αυστηρός-ή.

Να είσαι ειλικρινής

Πες ότι δεν είσαι έτοιμος-η να έχετε ξανά τη σχέση που είχατε πριν  τον-η διώξεις από τη ζωή σου. Δε θέλεις να υποκριθείς ότι όλα είναι τέλεια. Αν υπάρχουν μελανά σημεία στο παρελθόν σας καλό είναι να τα κουβεντιάσεις.

Μην επενδύεις συναισθηματικά

Αυτό το άτομο σε πλήγωσε. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην έχει γίνει αυτό που περιμένεις. Υπάρχει πιθανότητα να σε ξαναπληγώσει. Αν δεν αντέχεις στη σκέψη ότι θα σε ξαναπληγώσει, ξανασκέψου το πριν αφήσεις αυτόν τον άνθρωπο να μπει στη ζωή σου. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να περάσει δύσκολα επειδή τρέφεις ακόμα κάποια αισθήματα. 

Να είσαι προετοιμασμένος-ή για την περίπτωση ότι θα ξανακόψεις επαφές

Θα δώσεις ευκαιρία, για την ακρίβεια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό θυμήσου το στην περίπτωση που δεν την εκμεταλλευτεί και μέσα σε λίγες μέρες αρχίσει να σκέφτεται όπως παλιά. Αν γίνει αυτός ο τύπος, μη διστάσεις να φύγεις και να μην κοιτάξεις πίσω σου. Ξεκαθάρισε του-ης κιόλας ότι αν η συμπεριφορά του θυμίσει έστω και λίγο το παρελθόν, δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να εξαφανιστείς ξανά.

Σιγουρέψου ότι όντως αυτό θέλεις

Μήπως νιώθεις έτσι μια νοσταλγία. Μήπως σαν σήμερα είχατε κάποια επέτειο ή είχατε κάνει τις τελειότερες διακοπές της ζωής σου; Ίσως προσπαθήσει να σε κάνει να νιώσεις τύψεις μόλις δει ότι σε έχει τουμπάρει. Έχε στον νου σου ότι αυτός-ή είναι και ότι πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος-η ότι θες να το κάνεις αυτό. Κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα