1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τι να σκεφτείς πριν απατήσεις


Δεν ξέρουμε πώς έκατσε, αλλά έχεις βρει τον εαυτό σου δυο βήματα πριν απατήσεις. Και το στριφογυρνάς στο μυαλό σου, θες-δε-θες-πρέπει-δε-πρέπει. Εμάς δεν μας αφορά αυτό το κομμάτι του προσωπικού σου δράματος, ούτε οι λόγοι που σε οδήγησαν εδώ (αν υπάρχουν). Εμείς πιστεύουμε ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι και σχέσεις, θα υπάρχει και κέρατο. Μακάρι να μη σου τύχει, αλλά…

Σε κάθε περίπτωση, αυτές είναι μερικές από τις σκέψεις που καλό θα ήταν να κάνεις προτού μπεις σε αυτό το τριπάκι.

Τι σημαίνει απιστία για εσένα;
Θα κάνεις sexting; Θα φιλήσεις; Θα κάνεις τα-πάντα-εκτός; Θα το πας φουλ γκάζι με σεξ; Πού είναι η γραμμή για εσένα; Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο/η σύντροφός σου οφείλει να ενδιαφέρεται, καθώς η γραμμή είναι πολύ προσωπικό πράγμα και το άλλο άτομο μάλλον δικαίως θα προτιμούσε η γραμμή να ήταν πέντε βήματα πριν απ’ το σημείο εκκίνησης.

Σκέψου γιατί το κάνεις
Αν η απάντηση είναι “επειδή θέλω τώρα σεξ με αυτό το άτομο τώρα” ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, μπορείς να πας στην επόμενη παράγραφο.
Αν η απάντηση είναι πιο περίπλοκη, ίσως να αξίζει μια μικρή κουνελότρυπα σκέψεων και λίγη αμφιβολία. Αν το κάνεις επειδή δεν γουστάρεις την σχέση σου πλέον, δεν θα ήταν καλύτερα πρώτα να χώριζες και να γλύτωνες τις ενοχές; Αν θες λίγη επιβεβαίωση, δεν χρειάζεται να φτάσεις στο κέρατο για να την πάρεις. Αν πιστεύεις ότι αυτή η απιστία μπορεί να είναι και η (εξωγενής) σπίθα που θα ανανεώσει την σχέση σου, επίσης μπορείς να πας στην επόμενη παράγραφο.
Τέλος, αν το κάνεις για λόγους εκδίκησης σε σύντροφο που σε απάτησε, θέλουμε να ξέρεις πως μόνος/η σου ξεκίνησες έναν πόλεμο και μόνος/η σου τον έχασες. Και χαρούμενα δέκατα έκτα γενέθλια, υποθέτουμε.

Σκέψου αν είσαι πρόθυμος/η να ζήσεις με τις συνέπειες του να μαθευτεί
Οι άνθρωποι αντιδρούν όλοι διαφορετικά στο κέρατο, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι από τα κουτσομπολιά-βόμβες που πέφτουν στις παρέες όταν μαθαίνονται. Δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στην σχέση σου, μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την κοινωνική σου ζωή. Η προδοσία ενός απατημένου συντρόφου είναι ένα πράγμα. Η προδοσία ενός κύκλου φίλων που μαθαίνουν ότι έκανες πράγματα χωρίς να το ξέρουν είναι επίσης ένα πράγμα. Αυτά τα δύο πράγματα μπορούν να συμβιώσουν υπέροχα και να σου κάνουν την ζωή κόλαση για κάνα τρίμηνο τουλάχιστον. Α, ναι, και προφανώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα να χωρίσεις άμεσα και χωρίς παραπάνω εξηγήσεις. Το ξεχάσαμε αυτό.

Μην κάνεις ρεζίλι κανέναν
Αρχικά, μην κάνεις ρεζίλι τον εαυτό σου με το να εκτίθεσαι. Όπως και με το να δημιουγείς “συνένοχους” στην ιστορία σου – οι φίλοι που λέγαμε πριν, αν έχεις πάει στο άλλο άκρο και φέρνεις την παράνομη σχέση στο στέκι σου.
Μην κάνεις ρεζίλι τον/ην σύντροφό σου με το να δρας σαν ξαναμμένος έφηβος.
Και τέλος, μην κάνεις ρεζίλι το τρίτο άτομο. Είτε ξέρει ότι συμμετέχει σε κέρατο, είτε όχι, εσύ καλό είναι να μην πεις ψέματα. Μην χτίσεις μια παράλληλη σχέση, επειδή θα κάνεις έναν άνθρωπο να επενδύσει σε κάτι που δεν πρόκειται (και ούτε χρειάζεται) να κερδίσει.

Στο τέλος, η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι η εξής: Τι θα επηρεάσει χειρότερα την σχέση σου; Οι ενοχές επειδή απάτησες ή το απωθημένο που δεν το έκανες;

 




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα