1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τι μπορείς να κάνεις αν δεν δουλεύει το πλυντήριο;


Εκτός από την καλογερική όλοι γνωρίζουν ότι πολύ βαριά είναι κι η πλυντηριακή, αφού όλοι ξέρουν πως η μάχη με τα άπλυτα έχει πάντα έναν και μόνο νικητή που δεν είναι άλλος από τον κάδο του πλυντηρίου μας. Για αυτόν τον λόγο καλό είναι να προσέχουμε σαν τα μάτια μας το πλυντηριάκι που εκτός από εμάς, έχει βγάλει μπόλικες φορές «ασπροπρόσωπα» και τα ρούχα μας. Παρόλα αυτά κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και τα πλυντήρια εμφανίζουν κάποια προβληματάκια.

Πριν πανικοβληθείς και φωνάξεις τους ειδικούς δες τι θα μπορούσες να κάνεις σε περίπτωση που η συσκευή σου δεν δουλεύει.

Έλεγξε την τροφοδοσία του ρεύματος

Βεβαιώσου ότι το πλυντήριο είναι συνδεδεμένο σωστά στην πρίζα και ότι υπάρχει ηλεκτρική τροφοδοσία. Έλεγξε ακόμη αν άλλες συσκευές λειτουργούν στην ίδια πρίζα.

Έλεγξε τον διακόπτη ασφαλείας

Βεβαιώσου ότι ο διακόπτης ασφαλείας του πλυντηρίου είναι σωστά ενεργοποιημένος. Τις περισσότερες φορές εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα.

Έλεγχος του νερού

Βεβαιώσου ότι οι βρύσες του νερού είναι ανοιχτές όπως επίσης ότι υπάρχει επαρκής παροχή νερού στο πλυντήριο.

Καθαρισμός του φίλτρου

Έλεγξε το φίλτρο της πόρτας και το φίλτρο της αντλίας για ενδεχόμενα εμπόδια ή υπολείμματα που μπορεί να επηρεάζουν την αποστράγγιση, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η λειτουργία του πλυντηρίου.

Έλεγξε τον αισθητήρα πόρτας

Βεβαιώσου ότι ο αισθητήρας πόρτας λειτουργεί σωστά. Αν η πόρτα δεν κλείνει καλά, το πλυντήριο ενδέχεται να μην ξεκινήσει και να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Τσέκαρε αν ο κάδος είναι γεμάτος ή έχει ελάχιστα ρούχα

Μερικά πλυντήρια δεν λειτουργούν αν ο κάδος τους έχει πάρα πολλά ή ελάχιστα ρούχα για αυτό καλό θα ήταν να ξανατσεκάρεις την χωρητικότητα του κάδου του πλυντηρίου σου, πριν πατήσεις την εκκίνηση του προγράμματος.

Επανεκκίνηση

Προσπάθησες να το κλείσεις και να το ξανανοίξεις; Μπορεί να ακούγεται κλισέ ωστόσο καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να επανεκκινήσεις το πλυντήριο. Απενεργοποίησε το για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, ενεργοποίησε το ξανά.

Εάν τα προβλήματα συνεχίζονται, τότε κάλεσε τους ειδικούς

Εάν παρατηρείς επανειλημμένα προβλήματα, είναι πιθανόν να χρειάζεται επαγγελματική επισκευή. Επικοινώνησε με τον κατασκευαστή ή με τεχνικό εξειδικευμένο στη συντήρηση των οικιακών συσκευών για περαιτέρω βοήθεια. Προσπάθησε να βρεις τεχνικό που δεν χρεώνει μόνο και μόνο για την επίσκεψη και την εκτίμηση. Τελευταία είναι συνηθισμένο να στέλνουν μέτριας εμπειρίας τεχνικούς, οι οποίοι λένε ότι δεν μπορεί/δεν συμφέρει να φτιαχτεί, και χρεώνουν την επίσκεψή τους.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα