1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τι είναι το φαινόμενο halomoon που εμφανίστηκε στον ουρανό της Κρήτης


Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στον ουρανό της Κρήτης και όχι δεν πρόκειται για κάποιο ιπτάμενο απάκι.΄

Όπως διαβάζουμε στο cretalive, ένα τεράστιο φεγγάρι με φωτοστέφανο έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό, προκαλώντας δέος στους κατοίκους του νησιού.

Η σεληνιακή άλως όπως είναι η ονομασία του φαινομένου δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο. Προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών και θεωρείται ότι προμηνύει την έλευση κακοκαιρίας.

«Το απίστευτο σεληνιακό φωτοστέφανο πάνω από την Κρήτη. Το φαινόμενο προκαλείται από τη διάθλαση του σεληνιακού φωτός μέσα από εξαγωνικούς κρυστάλλους πάγου ψηλά στην ατμόσφαιρα», αναφέρει ο αναγνώστης του cretalive.gr, Μάνος Πετράκης, ο οποίος απαθανάτισε με τον φακό του το σεληνιακό φωτοστέφανο.

«Το σεληνιακό φωτοστέφανο είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που προκαλεί έναν μεγάλο φωτεινό δακτύλιο που περιβάλλει το φεγγάρι. Ιστορικά, η εμφάνιση φωτοστέφανων του φεγγαριού έχει ληφθεί για να προμηνύει βροχοπτώσεις. Αν και αυτό δεν είναι αυστηρά αληθές, συμβαίνει συχνά τα σύννεφα να μετακινηθούν στην περιοχή και να προκαλέσουν βροχή», προσθέτει.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα