1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τι είναι οι ενεργειακοί κρύσταλλοι και πώς λειτουργούν


Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τους κρυστάλλους για την ενίσχυση της ενέργειας, την ισορροπία και την αναζωογόνηση του πνεύματος και του σώματος. Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι έχουν γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για την αυτοθεραπεία και την ενίσχυση της εσωτερικής ειρήνης και ευημερίας.

Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι είναι φυσικοί κρυστάλλοι που περιέχουν ενέργεια και μπορούν να  χρησιμοποιηθούν υπό όρους για θεραπευτικούς σκοπούς με βάση τους «ειδικούς». Κάθε κρύσταλλος έχει τη δική του μοναδική ενέργεια και συνακόλουθες ιδιότητες, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία της φύσης.

Μιλώντας με την Ιωάννα Καραγιάννη, υπεύθυνη του Crystalyogi.gr, προσπαθήσαμε να μάθουμε από την ειδικό έξτρα πληροφορίες τόσο για τη χρήση όσο και τις ιδιότητες των κρυστάλλων. H κ. Καραγιάννη μας εξήγησε ότι οι κρύσταλλοι διαθέτουν αυρικό πλέγμα, όπως τα φυτά, οι άνθρωποι και τα ζώα. Η αλληλεπίδραση της ανθρώπινης αύρας με εκείνης των κρυστάλλων είναι αυτή που φέρει την ενίσχυση, τον καθαρισμό ή την θεραπεία.

Παρόλα αυτά για να λειτουργήσουν οι Κρύσταλλοι πιο αποτελεσματικά, χρειάζεται να τους βοηθήσουμε να αλληλοεπιδράσουν μαζί μας καθαρίζοντας και προγραμματίζοντάς τους. Έτσι λοιπόν τους πιάνουμε στα χέρια, ηρεμούμε και δημιουργούμε νοητική σιωπή άλλοι το λένε προσευχή και άλλοι διαλογισμό.

Οι ιδιότητες των κρυστάλλων

Οι κρύσταλλοι φέρουν ιδιότητες που βασίζονται στον δονητικό τους κραδασμό (δόνηση). Η επιλογή τους λοιπόν, σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη, είναι ανάλογη με αυτές τις ιδιότητες. Αφού τη ρωτήσαμε για σχετικά παραδείγματα η ειδικός μάς εξήγησε ότι ένας Αμέθυστος που είναι πολύ βοηθητικός με τις αϋπνίες, μπορεί να τοποθετηθεί στο κομοδίνο ή κάτω από το μαξιλάρι του πάσχοντα. Αντίστοιχα, μια Τουρμαλίνη που μας προστατεύει από τις αρνητικές ενέργειες, θα μπει στην τσέπη μας ή θα φορεθεί σε κόσμημα. Τέλος ένας Κίτρινης που φέρει αφθονία μπορεί να μπει στο πορτοφόλι ή στο ταμείο της επιχείρησής μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι κρύσταλλοι, όπως οι αβεντουρίνες και οι ροζ κουάρτζ, μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη της εσωτερικής αρμονίας και ισορροπίας, ενισχύοντας την ευημερία και την εσωτερική ειρήνη.

Αξίζει να προσθέσουμε κάπου εδώ τα λεγόμενα της κ. Καραγιάννη σύμφωνα με τα οποία «η πρόθεση μας για μια συγκεκριμένη θεραπεία (π.χ. η ανακούφιση του αρθριτικού πόνου ή η απόκτηση συγκέντρωσης στην ώρα της μελέτης), προγραμματισμένη μέσα στον κρύσταλλο, λειτουργεί σαν μαγνήτης. Ο κρύσταλλος προσελκύει ό,τι προστάζει το πρόγραμμα και τοποθετημένος σωστά, θεραπεύει, λέει η κ. Καραγιάννη. Ο κάθε κρύσταλλος εκπέμπει μια συνεχή (λεπτή) ηλεκτρομαγνητική δόνηση. Αυτή είναι που επιβάλει το εκάστοτε «πρόγραμμα» στον άνθρωπο, έτσι ώστε να αλληλοεπιδρά μαζί του πνευματικά και σωματικά».

Όπως όλα τα ζωντανά πλάσματα, οι Κρύσταλλοι ‘κουράζονται’ με τις εργασίες που τους αναθέτουμε και συχνά – πυκνά χρειάζονται φόρτιση για να πάρουν τις δυνάμεις τους πίσω. Ο Ήλιος είναι μια δυνατή πηγή φόρτισης, όπως και είναι και η Πανσέληνος.

Πώς θα επιλέξουμε τον ιδανικό κρύσταλλο για εμάς;

Η ειδικός τονίζει πως «υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιλέξει κανείς τους Κρυστάλλους που του ταιριάζουν: Ένας τρόπος είναι η Αστρολογία. Ένας δεύτερος τρόπος είναι η αισθητική (δηλαδή επιλογή βασισμένη στο τι μας φαίνεται όμορφο). Είτε ψηλαφίσουμε 100 Κρυστάλλους για να διαλέξουμε έναν, είτε επιλέξουμε τον κρύσταλλο μας μέσα από το internet,  λειτουργεί ο υποσυνείδητος μας νους και επιλέγουμε ακολουθώντας τις ανάγκες του».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα