1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τα πράγματα για τα οποία κανείς δεν σε προειδοποίησε


Οι χωρισμοί πονάνε. Τα ‘χουμε πει, τα έχουν πει και άλλοι πριν από εμάς, τόμοι έχουν γραφτεί επί του θέματος. Και αυτό κάνει τις παρακάτω γραμμές ακόμα πιο σουρεάλ, επειδή για όλο τον πόνο που διαβάζεις και ακούς ότι θα ζήσεις (“Τι θα κάνω τώρα εγώ;”), υπάρχουν ένα σωρό καταστάσεις για τις οποίες κανείς δεν σε προετοίμασε.

Οπότε θα το κάνουμε εμείς τώρα. Εναλλακτικά, αν χώρισες πρόσφατα και θες κάποιον να σου πει “Όχι, δεν τρελαίνεσαι, είναι όντως ζόρικο αυτό που σου συμβαίνει”.

Κόψε και μοίρασε τους φίλους
Σουηδία δεν είμαστε. Ελβετία δεν το παίζουμε. Εδώ είναι Βαλκάνια και στα Βαλκάνια τα εν οίκω πάντα καταλήγουν και εν δήμω. Που σημαίνει ότι οι φίλοι δεν θα μείνουν αμέτοχοι, είτε διαλέγοντας πλευρά από μόνοι τους, είτε με εκείνη την καθόλου περίεργη διαδικασία του να δοκιμάζεις εσύ ποιοι απ’ την κοινή παρέα θέλουν ακόμα να σε δουν και να ακούσουν το δράμα σου. Και ενώ το “καθόλου περίεργη” ήταν ειρωνικό, θα πούμε με μηδέν ειρωνεία ότι αυτή η διαδικασία είναι αναπόφευκτη, ανθρώπινη και δεν υπάρχει κανένα κούτελο αρκετά καθαρό σε ό,τι αφορά το “Δε θα μου πάρεις και τους φίλους, μ#λ#κα”.

Μες σ’ αυτό το σπίτι είμαι μοναχή
Ή μοναχός, ή μοναχό ή ό,τι αντωνυμίες χρησιμοποιείς, δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι ο πόνος του να συνειδητοποιείς με τους πιο ηλίθιους και τυχαίους τρόπους ότι μια παρουσία που μέχρι τώρα υπήρχε στο σπίτι σου δεν είναι εδώ. Με εκείνη την κούπα που χρησιμοποιούσε και έπλενε πάντα και είχες να αγγίξεις πέντε χρόνια. Με το σημείο που καθόταν στον καναπέ που δεν έχει σωστό βούλιαγμα για τον δικό σου πισινό. Με την φωνή σου που θα αντηχήσει χωρίς απάντηση – οκέι, αυτό ήταν δραματικό, πού να αντηχήσει αν δεν μένεις σε εκατόν πενήντα τετραγωνικά;

Να εξηγούμαστε για να μη παρεξηγούμαστε
Ο μόνος λόγος που βάλαμε αυτό τον τίτλο στην παράγραφο είναι για να δηλώσουμε την απέχθειά μας προς αυτή τη φράση. Δυστυχώς, όσο κι αν θες να κρατήσεις το κεφάλι (ή την μύτη σου) ψηλά, σε πολλές φάσεις θα νιώσεις ότι ο περίγυρος (ή το κεφάλι σου) σε βάζει σε θέση να πρέπει να εξηγηθείς. Και όπως είπαμε, αυτή η φράση είναι απεχθής, και απεχθής παραμένει και αν βγάλεις το ρ και την αφήσεις σαν φάση. Ωραία τα είπαμε, αν και λίγο μπερδεμένα. Άντε να εξηγήσουμε τώρα ότι δεν χωρίσαμε λόγω προβλημάτων στην επικοινωνία μετά από αυτό τον συνειρμό.

Σόρι, εγώ με ποιον/α τα είχα τόσο καιρό;
Ο χωρισμός μπορεί να βγάλει νεύρα στους ανθρώπους. Λογικό και αναμενόμενο, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που με τα νεύρα τους έχουν περίεργη σχέση. Είτε τα κλειδώνουν κάπου μέχρι να σκάσουν, είτε τα ξεσπάνε στον εαυτό τους μέχρι να σκάσουν, σε κάθε περίπτωση κανείς δεν σε προετοιμάζει για την στιγμή που το μάτι του/ης πρώην σου θα λάμψει και θα ενεργοποιηθεί ο sleeper agent. Και περισσότερο από τον καθένα, δεν σε προετοίμαζε ο/η πρώην σου. Γι’ αυτό να εκφράζετε τις ενοχλήσεις σας, παιδιά, προτού γίνουν νεύρα και ωρολογιακές βόμβες και σπασμένα πιάτα σε τοίχους.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα