1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τα μυστικά για να πετύχεις τον πιο νόστιμο σπιτικό πουρέ


Και σε ποιον δεν αρέσει ο πουρές; Αλλά, εδώ που τα λέμε, σαν τη νοστιμιά του σπιτικού, δεν έχει. Όμως, αν και φαινομενικά πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, δεν την πέτυχαινουμε πάντα.

Όλο και κάτι μπορεί να πάει στραβά και τις περισσότερες φορές, ο πουρές σβολιάζει. Όμως και αυτή η συνταγή έχει τα μυστικά της για να αγγίξει την τελειότητα. Και είναι στα λάθη που κάνουμε, όταν τον φτιάχνουμε.

Το μυστικό με το αλάτισμα

Ένα από αυτά, είναι το μη αλάτισμα του νερού στο οποίο βράζουμε τις πατάτες. Οι πατάτες απορροφούν νερό και αλάτι όταν βράζουν, φτάνει να το προσθέσεις.

Το μυστικό με το νερό

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινάμε με κρύο νερό. Καλύπτουμε τις πατάτες με κρύο νερό, προσθέτουμε αλάτι και τις βράζουμε. Αν ξεκινήσουμε με ήδη ζεστό νερό, τότε δεν θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Το μυστικό με τις πατάτες

Πριν την πολτοποίησή τους, οι πατάτες πρέπει να είναι στεγνές. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να τις ξαναζεστάνουμε στο μάτι, ώστε να στεγνώσουν ακόμα περισσότερο. Όσο για το βούτυρο, πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το λιώσουμε στις ζεστές πατάτες.

Επίσης, δεν πολτοποιούμε τις πατάτες, ούτε πολύ δυνατά ούτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θα βγάλουν πολύ άμυλο και το μείγμα θα γίνει κολλώδες.

Διαβάστε επίσης

Αυτό το σαββατοκύριακο φτιάχνουμε σπιτικό ψωμί με σταφίδες

Σήμερα, φτιάχνουμε κρύα ντοματόσουπα

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη, από τη Νάντια Μπουλέ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα