1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Σύμφωνοι με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών οι περισσότεροι Έλληνες


Με τον δημόσιο διάλογο επί του θέματος να παραμένει «θερμός», θετικό όσον αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δηλώνει σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων Ελλήνων στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει πως συμφωνεί με τη θέσπιση του σε ποσοστό 62%. Αντίθετο είναι το 36%.

Οι απαντήσεις όμως αντιστρέφονται όταν τίθεται το ζήτημα του δικαιώματος στην τεκνοθεσία. Εκεί η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά, σε ποσοστό 69%.

Στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του STAR, το 49,1% των ερωτηθέντων είναι υπέρ του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με το 48,3% να δηλώνει κατά.

Αναφορικά, όμως, με το δικαίωμά στην υιοθεσία, ποσοστό 69,7% τάσσεται κατά και το 28,2% υπέρ της κατοχύρωσης του δικαιώματος αυτού.

Σε δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, το 57,8% απαντά ότι συμφωνεί ή «μάλλον συμφωνεί» με τη νομιμοποίηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ το 39.8% διαφωνεί ή «μάλλον διαφωνεί».

Σε ό,τι αφορά την υιοθεσία παιδιών, το 28% τάσσεται υπέρ «αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις», ένα 13% τάσσεται υπέρ χωρίς περιορισμούς ή εξαιρέσεις και το 55,2% δηλώνει αντίθετο στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα