1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

6 Λάθη που πρέπει να αποφεύγει κάθε νοικοκυρά!


Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε όλες μας όταν καθαρίζουμε το σπίτι μας. Καλό είναι να τα αποφεύγουμε και σίγουρα δεν θα βγούμε ζημιωμένες:

1.Μην πλένεις τα παράθυρα με ήλιο. Ο ήλιος στεγνώνει τα τζάμια πολύ γρήγορα προκαλώντας ραβδώσεις. Η ιδανική μέρα είναι με συννεφιά, φτιάχνοντας καθαριστικό με λίγες σταγόνες άσπρο ξύδι σε ένα μπολ με νερό.

2.Δεν χρειάζεται υπερβολικό τρίψιμο. Δεν χρειάζεται να τρίβουμε μέχρι μανίας χαλιά ή καναπέδες γιατί μπορεί να προκαλέσουμε ζημιά. Ψέκασμα με ειδικό καθαριστικό στο λεκέ για να τον απορροφήσει και μετά λίγο πέρασμα με ένα πανί έχει καλύτερα αποτελέσματα.

3.Μην ψεκάζεις την επιφάνειες του τραπεζιού με γυαλιστικό σπρέι. Αντί λοιπόν για το τραπέζι, αν ψεκάζεις λίγο προϊόν σε ένα πανί, καθαρίζεις την επιφάνεια καλύτερα, χωρίς την δημιουργία κολλώδες στρώματος από γυαλιστικό στο τραπέζι.

4.Μην καθαρίζεις την μπανιέρα με πολύ δυνατό απορρυπαντικό. Απορρυπαντικά με κρυσταλλική σκόνη διαβρώνουν την πορσελάνη, απομακρύνουν το λούστρο και θαμπώνουν τις μπανιέρες. Ψέκασμα με ένα ήπιο απορρυπαντικό, ξέβγαλμα και σκούπισμα είναι η καθημερινή ιδανική λύση για μπανιέρα καθαρή σαν καινούργια.

5.Ο φούρνος δεν καθαρίζεται κρύος. Καθαρίζεται πιο εύκολα όσο είναι ακόμα ζεστός -όχι να καίει. Χρησιμοποίησε ένα μίγμα από μαγειρική σόδα και νερό. Βουτάς μια βούρτσα στο μίγμα και τον τρίβεις. Μετά τον καθαρίζεις με ένα σφουγγάρι.

6.Μην ρουφάς τις τρίχες του κατοικίδιου σου με ηλεκτρική σκούπα. Με την ηλεκτρική σκούπα δεν τις μαζεύεις αλλά τις απομακρύνεις. Όταν πρόκειται για δάπεδα ή σκούπα προτίμησε να μαζεύεις τις τρίχες με μια ηλεκτροστατική σφουγγαρίστρα, την οποία μετά μπορείς να καθαρίσεις με την ηλεκτρική σκούπα.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα