1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σπιτικό κέικ μήλου και καφεδάκι


Τι καλύτερο από σπιτικό κέικ μήλου και ζεστό καφεδάκι για την πρώτη φθινοπωρινή Κυριακή;

Ιδανικό και σαν σνακ για παιδιά στο σχολείο (αν έχει μείνει κάτι μέχρι τη Δευτέρα ) και ενήλικες στο γραφείο.

Η συνταγή είναι ολίγον αυτοσχέδια, εμπνευσμένη όμως από το αγαπημένο μας @nutrischool.gr και μας τη δίνει η Μαρίνα Πόγκα, Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

Ποιο εύκολο από μηλόπιτα, όμως εξίσου αρωματικό και με το μήλο “καμουφλαρισμένο” για τους “δύσκολους” τκαι απαιτητικούς.

ΥΛΙΚΑ

——————-

500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

1,5 φλ. ζάχαρη καστανή

150 γρ. ηλιέλαιο και 100 γρ. Βούτυρο ( εντάξει το βούτυρο θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε και να βάλουμε μόνο ηλιέλαιο ή ακόμα και ελαιόλαδο, όμως η αλήθεια είναι ότι άλλο άρωμα δίνει το βούτυρο το οποίο βέβαια ταιριάζει τέλεια με το μήλο. Γι αυτό βάζουμε λίγο ίσα ίσα για να δώσει το άρωμά του)

3 αυγά

3 μήλα τριμμένα

1 φλ. γάλα φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου) ή γιαούρτι

2 βανίλιες

1/2 κουτ. Γλ. Κανέλα

1/3 κουτ. Γλ. Μοσχοκάρυδο

1 κουτ. Σουπ. Καρύδια ψιλοκομμένα

Λίγη ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το λάδι με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. Ρίχνουμε τα μήλα, τα μπαχαρικά, τις βανίλιες, τα καρύδια και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 50 περίπου λεπτά.
  • Όταν κρυώσει αφού το έχουμε ξεφορμάρει, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα