1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χταποδοκεφτέδες | Συνταγή | aitoloakarnanianews.gr


Εκτέλεση

Για τους χταποδοκεφτέδες, βάζουμε πρώτα το χταπόδι σε μία κατσαρόλα. Το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει. Ανάλογα το χταπόδι, από 40΄και πάνω, έως ότου μαλακώσει καλά. Δες εδώ όλα τα μυστικά μου για να διαλέξεις και να μαγειρέψεις σωστά το χταπόδι.

Το στραγγίζουμε (κρατάμε το ζουμί του) και αφού κρυώσει το ψιλοκόβουμε ή το αλέθουμε στο μπλέντερ. Το βάζουμε σε ένα μπολ.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο ζουμί που έβραζε το χταπόδι. Το στύβουμε καλά και το τρίβουμε σε ψίχουλα μέσα στον κιμά του χταποδιού.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατίζουμε με προσοχή, γιατί το φρέσκο χταπόδι έχει αρκετό αλάτι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αν η ζύμη είναι αραιή προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.

Πλάθουμε μικρούς χταποδοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε και τους ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Είναι ο ιδανικός μεζές για παγωμένο ούζο.

Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*

«Ιδανικό μεζές για ούζο, αλλά και εξαιρετική επιλογή για  ένα  ελαφρύ γεύμα μεσα στη μερα. Το χταπόδι περιέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας και σε σύγκριση με το κρέας δεν μα επιφορτίζει με τα επικίνδυνα κορεσμένα λιπαρα. Επίσης καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, αλλά και της δυσκολοεύρετης Β-12. Τέλος μας δίνει σίδηρο, μαγνήσιο και σελήνιο, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας. Συνδυάστε το με λίγο πουρέ, πατάτα ή ρύζι και σαλάτα και θα έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα.»

*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση και το καθάρισμα των θαλασσινών. Και αν αγαπάτε το χταπόδι, δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ.

Αν σας άρεσαν οι χταποδοκεφτέδες, δοκιμάστε και την παρακάτω εύκολη συνταγή

Κεφτεδάκια θαλασσινών


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα